Edicions anteriors. La convocatòria és de caràcter itinerant; la darrera tingué lloc a Ciutadella - Arxiu

TW
0

Les tapes literàries i per menjar compareixen espai com a vehicle dinamitzador de la setena edició de la Fira del Llibre en Català. El Convent de Sant Diego d'Alaior acull demà i dissabte, la convocatòria per la qual el Consell promou la difusió de la literatura en català. Cita on, apart de la presentació de títols d'autors menorquins, es retrà homenatge a l'Escriptor de l'Any, Ponç Pons. "No hem volgut deixar passar l'ocasió de sumar-nos al nomenament del Govern balear", explicà ahir la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Amb el doble sentit d'aliment intel·lectual i culinari l'organització conjuga les lletres amb l'aportació dels restauradors del municipi que oferiran tapes a 2,5 euros a través d'un circuit per diferents locals. Una degustació regada per Cervesa Illa o per un gotet de vi, a la qual també s'afegiran els postres els dolços de Can Sintes. L'horari específic de les tapes als bars participants és de 12 a 16, i de 20 a 23 hores.

Isabel Rodríguez, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alaior, destacà les diferents activitats en reconeixement a Ponç Pons que culminarà dissabte al vespre amb un concert de Guiem Soldevila. El cantautor de Ciutadella oferirà la presentació de "Nura", el disc inspirat en l'obra musicada del poeta d'Alaior. Durant l'audició, d'entrada lliure, l'intèrpret comptarà amb Lluís Gener (contrabaix) i Violant Menorca (violí i cors).

Consell i Ajuntament d'Alaior consideren el marc de la fira com a idoni per tancar l'Any Ponç Pons. Llibreria Pau (Ciutadella), Llibreria Catalana (Maó), Llibreria Fundació (Maó), Sa Llibreria (Ferreries), Torre de Papel (Ciutadella), Jocs (Maó) i Juguettos (Ciutadella) conformen els expositors participants. Menys que en edicions anteriors. Baíllo remarcà que enfront un pressupost previst de 4.000 euros, finalment, "la fira tindrà un cost de 1.300 euros". "En aquets temps difícils que ens toca viure, hem de tenir una gran imaginació", afegí. La convocatòria, de caire itinerant pels municipis menorquins, s'ha celebrat de manera ininterrompuda exceptuant el 2007, que no es va organitzar.

La fira es desenvoluparà en horari de 10 a 20.30 hores. Blanc i Blau, Escacs, Ca Na Divina, Cafè des Forn, Géminis, Casino, Sa Plaça i Can Jaumot són els vuit bars del circuit de tapes culinàries.