TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella, on residesc, i fa set anys que treball al Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament des Mercadal. Prèviament, vaig treballar als ajuntaments de Ciutadella i Alaior. Vaig néixer el 1963 i em vaig llicenciar en Geografia el 1986 per la UIB. Estic casada amb Miquel Àngel Casasnovas i tenim una filla de dotze anys i un fill de deu anys. Tenc la plaça de funcionària d'ençà fa deu anys. Les meves aficions són les manualitats, la música i la lectura.

En què consisteix la seva feina?

Atendre els ciutadans que acudeixen a l'Ajuntament per a qualsevol cosa. He de ser la cara amable del Consistori. La qüestió és que els ciutadans venguin i se'n vagin, amb les coses aclarides o no aclarides, però contents. Atenc a tot tipus d'usuaris, és una feina molt entretinguda i alegre.

Després d'anys d'atendre el públic, deu tenir molta psicologia...

Sí, segons la cara de la persona que arriba ja saps si ve de bones o de males. Però la meva cara sempre ha de ser bona! La clau és saber escoltar i que la gent es pugui explicar. Sobretot que vegin una solució. És com vendre il·lusions! (riu).

Com és un matí de feina?

Com veus, només en l'estona que em fas l'entrevista, he passat de fer un empadronament a consultar el cens electoral per una senyora que és de visita as Mercadal i vol votar des d'aquí per a les pròximes eleccions. Li he explicat que ha d'anar a Correus. També he donat els llistats de recollida de les restes de poda a l'encarregat del servei de neteja viària i he atès les cridades de telèfon en aquest interval. Ja veus com va el matí!

Quina és la consulta més estrafolària que li han fet?

En tenc moltes per contar! Una vegada va venir una senyora que deia que ella no treia el fems i que per tant no volia pagar la taxa per recollida de residus. Proposava que cada ciutadà pagués la taxa en funció dels quilos de la bossa de fems.

I quina ha estat la pitjor mala educació que ha hagut que aguantar?

Els ciutadans que mentre esperen posen a carregar el mòbil als endolls de l'Ajuntament.

La gent és correcte? És educada?

En general, sí. El que passa és que alguns et venen bruts, fent pudor o, a l'estiu, vestits incorrectament sense camisa; però són excepcions. També arriben persones maleites, indignades i molt nervioses, sobretot per multes de trànsit.

L'afecten aquestes actituds?

No. El que sí m'afecta és la gran quantitat de gent que ha vingut i ve a demanar feina; i m'entristeix veure gent jove, amb un curriculum excel·lent, que no en troba.

Cada dia agafa l'autobús per anar a treballar. Què opina del servei?

El servei és perfecte, cap queixa. L'agaf a les 6.45 hores i torn amb el de les 14.45 hores. Estic molt contenta amb el transport públic. Si he d'esperar, agaf un llibre. La meva petició és que es mantengui el servei públic amb horaris raonables a la demanda.

Què troba del tòpic que diu que els funcionaris són vessuts?

En tenim la fama, però no tots som de fer poca feina. No m'agraden les desigualtats que hi ha entre els funcionaris, el personal laboral i els interins.

Com es troba a l'Ajuntament?

Estic molt contenta i satisfeta amb la meva feina. Som una empleada de quasi 50 anys i estic manada per regidors joves... Açò és estimulant! Hi ha molt bon ambient.