TW
0

Desenes de persones van saber aprofitar ahir l'oportunitat de la Fira d'Intercanvi de Menorca per a desprendre's de roba i objectes que no utilitzen o que els fan nosa i baratar-los per altres que necessiten. El mercadeig sense doblers va tenir bona acollida, tot i que és una pràctica que encara no ha arrelat del tot a l'Illa. Els particulars van ocupar les taules muntades per l'Ajuntament de Ciutadella i les ompliren de roba, joguines, quadres, objectes de decoració o antiguitats, entre molts d'altres, que van ser intercanviats entre els assistents. Al llarg del matí es muntaren unes 15 parades.

D'aquesta manera, roba i objectes que d'altra manera haurien acabat llençats, van ser intercanviats i reaprofitats.La Fira d'Intercanvi de Menorca, organitzada pel Consorci Mestral-GOB, aconseguí l'objectiu de sensibilitzar sobre la reutilització i promoure el consum responsable, segons expliquen Montse Bau, del GOB, i Gemma Casas, de Caritas-Taller Mestral. En el marc de la fira s'organitzà un taller de manteniment i reparació de velos, impartit per Domènec Arcalís, treballador del Taller Mestral, i el voluntari Rodrigo Pérez. Ambdós van ensenyar la manera de reparar i posar en funcionament una bicicleta. La iniciativa va agradar i alguns van aprofitar per dur la seva velo per aprendre a fer petites reparacions i posar-la a punt.

També hi va haver un espai que engrescà els més petits. El voluntari Yanko Topchiev i Laura López, treballadora del GOB, van impartir un taller d'elaboració de joguines amb material reciclat. Els fillets i filletes van gaudir en transformar caixes de cartró, capses d'ous i altres elements en atractius jocs. Només el procés d'elaboració va ser una diversió per als més petits.

La Fira d'Intercanvi de Menorca es clausurà al migdia amb la divertida representació de l'obra "La meva vida per uns texans", que escenificà la companyia de teatre menorquina Les 'chachas' sense Fronteres. Va ser una peça que despertà els riures del públic de totes les edats amb una història per a fomentar el consum responsable de roba i per a donar a conèixer les condicions dels treballadors del Tercer Món que la fabriquen per a marques occidentals i multinacionals i les conseqüències sobre l'explotació laboral de fillets i adults, el consum de recursos i la incidència en el medi ambient. En el marc de la fira, es van instal·lar diferents panells informatius i didàctics per a promoure el consum responsable entre la societat menorquina.