Poetessa. Aquesta és la seva primera publicació fora de l’Illa - m.j.

TW
0

"Escric poesia des que tenc memòria". Marga Juanico Janer (Alaior, 1982) confia els seus sentiments als versos. La jove poetessa és la representant menorquina de la publicació "Solstici d'estiu 14. Joves poetes de la Mediterrània", un projecte a càrrec de la Fundació Àrea Creació Acústica (ACA) de Búger, a Mallorca. L'edició aplega autors de totes les terres de parla catalana i es presentà a Eivissa, Formentera, Mallorca i Barcelona.

Aquesta és la primera edició de Juanico fora de l'Illa. "El 2010 vaig participar a Illanvers, on es va fer una petita publicació, però res a veure amb la proposta d'ACA", comenta. Aquest divendres, a les 20.30 hores, la Biblioteca Pública d'Alaior serà escenari de la lectura dels poemes a càrrec de l'autora. Un acte de presentació del volum que comptarà amb la presència de dos dels escriptors participants -que es desplaçaran a Menorca per a l'ocasió- el mallorquí Pau Vadell i l'eivissenca Jessica Ferrer.

D'entre els deu poemes presentats -on es requeria un manuscrit-, Juanico recitarà entre tres i quatre, a més de dedicar-li un espai a l'única glosa escrita del seu avi, Llorenç Janer. La seva, senyala, és una poesia intimista inspirada en els sentiments personals que, diu, sols pot fer públics -per la seva timidesa- mitjançant els versos. Menorca forma també part del seu món de muses.

"Va ser Pere Gomila qui em va animar a mostrar el que escric". Actualment compagina l'escriptura amb la seva feina a l'Escola d'Adults d'Alaior on imparteix classes de castellà. Després d'estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona, Juanico va exercir els primers anys de professió a la Ciutat Comtal. Torna a Menorca el 2009, i ara per ara la seva il·lusió passa per poder editar un llibre propi. "Disposo de molt material guardat", afirma.

Qüestionada pels seus referents cita a Ponç Pons -"el llegeixo des de sempre"-; i als recentment descoberts Pau Gener, Joan Todó i l'esmentat Pau Vadell.