Duo Jeux d’Anches. Els acordionistes sèrbis van rebre el primer premi en la categoria de música de cambra - Paco Sturla

TW
0

El Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya va tancar ahir la seva setanta-sisena edició, celebrada des de divendres a Ciutadella, i ho va fer amb un gran èxit tant de participació com d'assistència d'un públic que va poder gaudir de les excel·lents interpretacions dels músics.

A la jornada dominical es van celebrar les finals en les categories de cant, cambra i arpa. A la primera d'elles, que havia comptat amb onze concursants, dels quals set havien passat a la final, el jurat va declarar desert el primer premi i va concedir el premi 'ex aequo' a Josep Ramon Olivé Soler i Cecília Rodríguez Moran. Mentre, en la categoria de cambra hi van participar set formacions, cinc de les quals van passar a la fase final.

El primer premi va ser per al Duo Jeux D'Anches, format per dos acordionistes serbis, Marko Sevarlic i Nikola Kerkez. El segon premi va ser pel Quartet Gerhard, format pels violinistes Lluís Castán i Judith Bardolet, el violista Miquel Jordà i el violoncel·lista Jesus Miralles. En darrer terme, en la categoria d'arpa, en la que hi va concórrer una única participant, el jurat va decidir declarar desert el primer premi i concedir el segon a Ana Quiroga Serra. A més, i gràcies a l'aportació de l'Associació Europea de Concursos Musicals per a la Joventut, el jurat va concedir al Duo Jeux D'Anches un Premi Especial que consisteix en una gira europea de concerts.

El president de Joventuts Musicals d'Espanya, Jordi Roch, recordà que aquesta era la quarta vegada que es feien unes finals a Menorca i que, com sempre, ha estat tot un èxit "tant de participació com de públic", un aspecte important ja que per a ell, "un concurs sense públic queda desangelat".

Roch va destacar la "perfecta organització" per part de Joventuts Musicals de Ciutadella. Per acabar, Roch va proposar a l'alcalde de Ciutadella, José Maria de Sintas, i al conseller balear d'Administracions Públiques, Simón Gornés, a analitzar els beneficis que aporta a Menorca un festival així, i a apostar pel turisme cultural.