Joan Barber. Va rebre el guardó concedit per l’Agenda Local 21. - J.J.

TW
0

L'Agenda Local 21 de Ferreries va convocar un premi per estimular iniciatives de les diferents entitats de Ferreries, que suposessin una contribució efectiva a l'assoliment dels objectius dels compromisos Aalborg + 10, o de qualsevol de les accions incloses en els Plans d'Acció Municipal, un premi dotat amb 750 euros. Davant aquestes premisses, el taller Agenda Local 21 va acordar per unanimitat concedir el premi a Creu Roja de la Joventut, per l'important i valuosa tasca al llargs d'aquests anys en la recuperació i divulgació del Camí Reial en el seu tram que va de Ferreries fins al Barranc d'Algendar. També es va acordar fer una menció especial a l'IES Biel Martí i al centre de Secundària Sant Francesc d'Assís per la feina feta, per part de professors i alumnes, per sensibilitzar els ciutadans envers el respecte pel medi ambient, fomentant els bons hàbits en alimentació, mobilitat, estalvi d'energia... Accions que fan possible un poble millor.

El president de l'Agenda Local 21, Biel Janer, feu un repàs del sentit i els motius que els empenyen a seguir funcionant. D'ençà l'any 2005, que iniciaren el seu camí, treballen de forma voluntària, fent propostes de gestió municipal per a la sostenibilitat i per la qualitat de vida del poble. Els tallers diagnostiquen possibles millores i plans d'acció per a portar-los a terme. Recordà que l'Agenda Local està formada per un fòrum ciutadà obert a tothom, on actualment participen onze entitats del poble, a més del partits polítics i persones de manera particular, una representació del poble, que segons Biel Janer, sempre han estat interessats per la sostenibilitat, per la conservació del territori, per la cultura, pels temes socials. Un col·lectiu que per si mateix seria mereixedor d'un premi de desenvolupament sostenible.

Pel que fa als premiats, i més concretament a la Creu Roja de la Joventut, Joan Febrer, glossà la tasca que han portat a terme envers a la recuperació del Camí Reial, tasca que iniciaren el 1996 i que dos anys més tard començaren a treballar sobre el terreny i que cinc anys més tard era tota una realitat. Com a cap visible d'aquesta iniciativa, qui rebé el premi, Joan Barber, com Joan Febrer, feren esment al gran col·lectiu de gent que feren possible aquesta acció, especialment tres persones, l'amo Joan de s'Aranjassa, Manu Vidal i Caro Barber, els tres ja morts, que cada un al seu moment participaren activament perquè la recuperació del Camí, fora una realitat.

Finalitzats els parlaments i lliurats els premis, es projectà un muntatge fotogràfic sobre la tasca portada terme pels voluntaris en la recuperació del Camí Reial, que va de Ferreries al Barranc d'Algendar.