TW
0

Autofitxa. Som Magda Abad Sintes. Vaig néixer a Alaior el 12 de junio de 1982. Som llicenciada en Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública i exercesc com advocada al meu despatx i al torn d'ofici, motiu pel que vaig participar ahir a la Jornada de Portes Obertes del Col·legi d'Advocats. Estic estudiant un Màster en Fiscalitat i al meu temps lliure m'agrada llegir, viatjar i caminar.

La jornada de portes obertes va resultar bé?
Molt bé, però ens esperaven més gent. Segurament no ha hagut tanta resposta perquè hom no creu que l'advocat pot ser un servei preventiu i només hi acudeix quan té un problema. I és una errada perquè és molt important consultar-hi abans.

Ens manca cultura jurídica, doncs.
Sí. La gent no té molt clar quines són els funcions d'un advocat que van molt més enllà d'anar a judici, pot assessorar qualsevol tipus de contracte, aconsellar, orientar...

O sigui que la gent s'ha quedat en la visió de les pel·lícules i les sèries.
Totalment, ens pensen que va tot en la línia de "jo protesto" de les pel·lícules americanes i s'oblida la vessant de l'assessorament, de l'aconsellar que no es dóna a conèixer.

Per què va triar aquesta professió?
Perquè des de petita volia ser advocada per intentar ajudar la gent a resoldre problemes; sempre ho he tingut clar.

I sent que pot ajudar a la gent?
Actualment és complicat perquè la situació econòmica és difícil, costa cercar solucions a la gent per a problemes prou importants.

Està al torn d'ofici...
Sí, i les situacions que veiem són molt precàries, és on més veiem la duresa de la situació econòmica, com ara les reclamacions d'aliments per a fills en famílies on els dos només cobren l'ajut dels 426 euros.

És millor un acord dolent o un bon plet?
Crec que és millor un acord perquè de vegades no es tracta de guanyar el judici sinó d'executar les sentències que és on realment sorgeixen els problemes.

I malgrat açò, quin seria per a vostè el plet somniat?
Aquell que acabàs amb una sentència on es doni la raó a gent que realment ho necessita, on es reconeguin drets molt fonamentals. Com, per exemple, el dels afectats per Forum i Afinsa, on es van veure estafats molta gent amb quantitats que individualment els suposarien un gran perjudici.

La Justícia és injusta?
Sí, totalment. No basta en tenir la raó, ho has de poder demostrar. Jo sempre ho dic als meus clients. "Crec el que vostè em diu, però ho hem de poder demostrar".

Però necessària...
Sí, evidentment.