Es Mercadal. Nombrosos escoltes en actiu i altres que ho van ser en la seva joventut van participar a l’acte de cloenda - D.M.

TW
0

Els Escoltes de Menorca van celebrar ahir as Mercadal l'acte de cloenda del 40è aniversari de la seva creació, amb l'organització d'una típica vetlada escolta, en expressió utilitzada pel president del col·lectiu Eduard López, que ocupa aquest càrrec des del mes de maig de 2010.

L'acte de cloenda, que va tenir lloc al Recinte Firal des Mercadal, va començar a les 20.30 hores i va comptar amb l'assistència de l'equip diocesà dels Escoltes de Menorca, liderat per Eduard López, la presidenta nacional del Movimiento Scout Católico, Noelia Palacios, i nombrosos escoltes en actiu i altres que van ser caps d'agrupament. Durant la vetlada es va projectar un documental elaborat pel capellà Toni Fullana sobre el moviment escolta a l'Illa i es va fer un sopar amb els aliments i les begudes que van portar els mateixos assistents. Posteriorment, es va celebrar la cerimònia per encendre el foc, al voltant del qual es va cantar i dansar fins les 23.30 hores.

El 1971 es va fundar Escoltes de Menorca per donar a conèixer el model educatiu i l'estil de vida del moviment fundat per Sir Robert Baden-Powell el 1907. En l'actualitat hi ha set agrupaments d'escoltes a l'Illa: dos a Ciutadella i un a Ferreries, Alaior, Maó, es Castell i Sant Climent, aquest darrer creat enguany mateix, que reuneixen més de 400 escoltes, un centenar de caps i tres-cents joves. Eduard López considera que el moviment escolta té futur a l'Illa sempre que hi hagi gent disposada a ensenyar i inculcar els valors de l'escoltisme.