TW
0

Menorca sencera va dir ben fort que ja està bé de maltractaments, de desigualtats, de casos de violència de gènere. L'exemple més rotund i segurament més destacat va ser el celebrat ahir fosquet a l'Ajuntament de Ciutadella, on alumnes de quatre centres educatius van participar en un acte en el que els joves van ser el centre d'atenció. Un esdeveniment important tenint en compte que són les noves generacions les que, un dia, el més prest possible, acabaran amb aquesta xacra social que contínuament fa acte de presència amb noves víctimes.

Alumnes de l'IES Maria Àngels Cardona i dels col·legis Pere Casasnovas, la Consolació i Sant Francesc de Sales van preparar lectures de poemes, projeccions de fotografies, cançons i gloses dedicades a aquest problema. Tota una demostració d'habilitats per part dels joves que van fer un recull, amb poemes i composicions emotives, dels valors que haurien de dominar la societat.

Alhora, es va muntar una exposició amb els dibuixos fets pels membres del Consell Infantil i per alumnes de totes les escoles de Ciutadella. Unes il·lustracions fetes en relació a tres temes: feines de casa sense sexes, jocs i joguines per a tots sense distinció entre fillet i filleta. Una manera en positiu de xerrar de la igualtat i, en conseqüència, per evitar les discriminacions sexistes i els maltractaments.

Un acte també carregat d'emotivitat és el que es va fer a les portes de l'Ajuntament des Migjorn Gran, on els alumnes de sisè de Primària del Col·legi Sant Francesc d'Albranca va repartir llaços liles i es van llegir els noms de les 62 víctimes que hi ha hagut el 2011, penjant posteriorment un paper amb el seu nom. Els joves van fer un minut de silenci.