TW
0

El saxofonista ciutadellenc Xavier Larsson és aquests dies a Santa Coloma de Gramenet, enregistrant el seu primer disc, juntament amb el pianista basc Ramón López. Es tracta del proper volum de la col·lecció "Jóvenes Interpretes" que edita Joventuts Musicals d'Espanya, amb la col·laboració de Columna Música.

En aquest dissetè disc, el saxofonista menorquí i el pianista bilbaí inclouran peces de finals del segle XX i de principis del XXI que són originals per a saxo i piano, i tenen com a objectiu la reivindicació del saxofon com l'instrument de concert amb més projecció en l'actualitat.

Concretament, les peces que conformaran el disc són "Mi bailaora" de David Salleras, "Sonata" d'Edison Denisov, "L'incandescense de la bruine" de Bruno Mantovani, "Fuzzy bird" de Takashi Yoshimatsu i "Saxo piano jazz" de Carlos Cruz de Castro. Segons explicava ahir el propi Larsson, tant "Mi bailaora" com "L'incandescense de la bruine" són dues peces per a saxo soprà, mentre que les altres tres són per a saxo alt.

Quant al pianista basc, Larsson assegura que "és impressionant i una persona molt agradable", i va assenyalar que l'enregistrament del disc "és tot un repte, és la primera vegada que faig un CD com a solista i és un plaer i molta la sort de que m'hagin donat aquesta oportunitat".

L'enregistrament va començar diumenge a l'auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramanet, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta localitat barcelonina que cedeix les instal·lacions per al desenvolupament de la gravació.