Centre. Està situat a prop de la sala multifuncional, fet que permetrà una fàcil connexió dels dos recintes - Paco Sturla

TW
0

L'interès de la secció d'astronomia del Cercle Artístic per poder utilitzar el nou observatori situat al Canal Salat es convertirà en un fet d'aquí a poc, gràcies al nou conveni en el que ja està treballant l'Ajuntament de Ciutadella.

La regidora responsable de l'Àrea de Cultura, Auxiliadora Pons, va explicar que des del departament ja s'està fent feina en aquesta direcció. En aquest sentit, Pons va assenyalar que hi resta una actuació pendent a l'edifici que acull l'observatori, concretament la instal·lació d'un sistema motor per obrir la comporta que permeti que el telescopi tingui visió del cel. És una actuació relativament senzilla, que s'espera que estigui enllestida properament. Una vegada resoltes les mancances de les instal·lacions i redactat el conveni, la cessió d'ús es podrà fer efectiva per dos anys.

Possibilitats
Com explica la regidora, l'observatori disposa d'un telescopi, així com també de diversos accessoris i complements. També està previst que hi hagi un ordinador amb la corresponent connexió a internet. A més, quan es va construir el complex ja es va preveure la connexió de l'observatori amb la sala multifuncional, de manera que es podran projectar directament, les imatges rebudes a través del telescopi.
secció d'astronomia

Aquest departament del Cercle Artístic és de recent creació, tot just té mig any de vida. Des de la secció d'astronomia, Antoni Liz ha explicat que la intenció és poder donar una finalitat educativa a les instal·lacions, organitzant activitats per a escolars. Antoni Liz afirma que "el telescopi està bé, encara que de moment no l'hem pogut provar perquè estem pendents del motor per a la comporta". Quant a la idoneïtat de la ubicació del centre (en zona urbana), Liz va pronosticar que "suposem que la lluminositat de la ciutat molestarà per veure el cel profund i les nebuloses, tal vegada no es veuran". Tot i així esperen obtenir bons resultats perquè "el telescopi i la càmera tenen bastant sensibilitat".
L'Ajuntament de Ciutadella espera tenir llest el conveni i les feines el proper mes de gener, de manera que el centre entri en funcionament a començament d'any.