Ambient. Hi ha poca il·luminació però l’esperit nadalenc es manté - Paco Sturla

TW
0

Més tard del que és habitual, però ja s'ha encès la il·luminació nadalenca a Ciutadella. Va ser divendres fosquet, just la setmana abans de festes, per reduir al màxim les despeses. Una austeritat total que es comprova amb dades: un 66 per cent menys d'il·luminació, al voltant de 2.300 bombetes que enguany no s'han penjat.

L'Ajuntament ha contractat una potència elèctrica per valor de 1.300 euros, i s'ha prescindit de la contractació d'una empresa perquè instal·lés totes les bombetes pels carrers del municipi. Segons l'alcalde, José Maria de Sintas, altres anys "es pressupostaven 10.000 euros perquè ens posessin la il·luminació de Nadal, però aquest any hem decidit que aniria a càrrec de la Brigada Municipal".

Leds en mal estat
De Sintas explica també que en anys anteriors, l'Ajuntament havia comprat leds per substituir les tradicionals bombetes de tungstè. "Hem tingut problemes amb una remesa de leds que ens van subministrar i no eren per a exteriors, hi entrava aigua. Hem intentat reclamar a l'empresa que els va vendre però ha tancat". Per això, des de l'Ajuntament s'està mirant de trobar una sortida a aquest material i canviar-lo per un altre que sigui d'utilitat. "La diferència de consum és molt gran si es comparen els 25 watts d'una bombeta amb l'1,5 watts d'un led".

Com a conseqüència d'aquest problema, enguany la Brigada ha hagut de penjar menys bombetes del que era habitual.