Afecte. La sala de l’Ateneu es va omplir a l’acte de dissabte passat - Javier

TW
0

Joan Bosco Marquès i Pedro J. Bosch han estat protagonistes de la història del "Menorca". El primer des del pont de govern com a director durant 25 anys i el segon com articulista. Tenen en comú el sentiment d'estimació cap aquest mitjà de comunicació. Dissabte, a l'Ateneu, van oferir sengles conferències, presentats per Lola Maiques, en el marc del cicle que l'entitat cultural dedica als 70 anys del diari. La sala es va omplir de persones identificades amb el mitjà i especialment amb els dos conferenciants. Es notava l'afecte compartit.

L'exdirector va posar l'accent en les persones amb les que ha "fet diaris", que ell compara amb fer pa. La memòria sempre és selectiva i Bosco Marquès recordava especialment Mateu Seguí i Paco Pons Capó, dos dels directors que han deixat una petjada més profunda, i Marcos Carreras, com a expresident del Consell d'Administració, "autèntic capità del barco". Va citar a moltes persones des Diari que han treballat a la "sala de màquines".

Pedro J. Bosch considera que l'articulisme és la joia del periodisme. "És més necessària que mai una opinió reflexiva, meditada, prudent, ara que estem en el món de la immediatesa i el pamflet". Una opinión, amb la dosi justa de bon humor.