Vent. No va bufar amb gaire força, tot i així les barques van poder navegar sense problemes per les aigües de la badia de Ciutadella - Carles Mascaró

TW
0

Les veles llatines de catorze llaüts van adornar ahir dematí la badia de Ciutadella, oferint una preciosa estampa sobre les aigües, gràcies a l'onzena Trobada de Vela Llatina i Barques Clàssiques, organitzada pels Amics de la Mar de Menorca.

Després d'una reunió de patrons a la Caseta de Comandància, al voltant de les deu i mitja tothom ja estava preparat per gaudir d'una travessia per la costa occidental de l'Illa, entre el port i Cala en Blanes. La única incertesa, saber si el vent acompanyaria alhora d'empènyer les embarcacions en un dia gris i amb la mar en calma.

Després d'una sortida tranquil·la i pausada de la dàrsena, les veles blanques es van anar arriant per prendre al cel el poc vent de mestral que bufava amb delicadesa, per mirar de fer lliscar sobre el mar aquelles peces de museu, aquell tros d'història nostra que sovint es deixa en l'oblit i al que només uns quants li dediquen l'honor de sortir junts a navegar, com antany, quan la claror de les veles decoraven l'horitzó que es veia des de la ciutat.

Mentre la filera de llaüts s'estenia damunt el fosc fons marí davant la costa, la claror despresa del sol i que enlluernava la mar, oferia belles i brillants imatges, amb les siluetes de les barques retallades a contrallum.

L'olor a mar, l'estesa de veles llatines i les muntanyes de Mallorca al fons oferien una estètica deliciosa, que ajuda a comprendre que lluny de la terra ferma, tot és en mans dels capricis d'aquesta immensa bassa d'aigua salada. I així, amb respecte, noms com la "Besitos", la "Maria Glòria", na "Caparruda", n'"Apolo", "Es Torn" o en "Felitus Un" van gaudir d'una jornada festiva plena de simbolisme i en memòria de tants anys de tradició marinera.

Dinar de germanor

Després de gaudir dels encants de la mar, els participants a aquesta concentració patrocinada pel Consell, van compartir taula en un dinar que es va celebrar al Club Nàutic i al que hi van assistir 42 persones. A la conclusió de l'àpat es van lliurar uns records aportats per la institució insular.

A l'acte hi va prendre part el conseller de Cooperació i Esports, Joan Josep Pons, qui també havia pogut gaudir de la travessia a bord del "Besitos"·, l'embarcació titularitat de la institució insular que està cedida a l'entitat que vetlla pel patrimoni històric i cultural relacionat amb la mar.