Efemèride. Hi va haver de tot, música amb el grup Xalandrí, regals per a la protagonista de la festa, i una bona bereneta i un gran pastís per compartir entre tots - Paco Sturla

TW
0

La festa i l'alegria van ser ben presents ahir al Geriàtric de Ciutadella, gràcies a una celebració ben especial, el centenari d'una de les seves residents, Margarita Casasnovas Quintana, que va poder bufar les espelmes acompanyada de familiars i amics.
El capvespre, la festa va començar amb una petita actuació del grup Xalandrí, que va interpretar diversos temes que van animar els avis que, fins i tot, es van llençar a cantussejar les cançons.

L'acte va comptar també amb les visites del bisbe de Menorca i el Vicari General, Salvador Giménez i Gerard Villalonga respectivament, així com d'una representació de la corporació municipal encapçalada pel batle, José Maria de Sintas, qui va lliurar a la protagonista un gravat de Jaume Fedelich i un polit ram de flors com a obsequi.
una dona molt xalesta

Na Margarita no va tenir una infantesa fàcil. Quan tenia sis anys va perdre a una germaneta de vuit, i només quaranta dies després va morir la seva mare. Ja amb 17 anys es va quedar sense pare. Però va ser forta i va redreçar la seva vida. Es va casar amb Joan Huguet Llabrés (de qui en va enviudar el 1980), amb qui va viure 30 anys a l'Argentina. Els seus familiars destaquen d'ella que quan era jove era una dona de molta bulla, molt alegre i molt presumida. "Hi feia una hora davant el mirall abans de sortir de casa", recorden alguns. "I mira que bé que es conserva", admiren. I és que els 100 anys de na Margarita estan molt ben duits. Per molts anys!