reunió. Al Consell insular es van reunir ahir representants dels cossos de seguretat i emergències - Paco Sturla

TW
0

A la seu del Consell va tenir lloc ahir una reunió dels diferents cossos de seguretat i emergències per establir l'operatiu de coordinació per fer front a possibles nevades, segons les previsions meteorològiques per aquest cap de setmana.

Segons aquest dispositiu, estan disponibles quatre tones de sal per evitar situacions de glaçades al paviment. També s'està en contacte amb les empreses que disposen de maquinària d'estesa de material com motoanivelladores, pales o tractors espargidors de gra, per eliminar de forma efectiva l'acumulació de neu i gel sobre la carretera.

Les carreteres de Menorca s'han dividit en tres zones, la zona de llevant o zona 1, la de centre o zona 2 i la de ponent o zona 3. A cadascuna d'aquestes zones es disposaran tres equips formant dos subequips de quatre operaris com a mínim, formats amb personal de la UTE Conservació Menorca INNOVA-OLIVES, encarregada del manteniment de les carreteres i del propi Consell insular, amb l'objectiu de repartir sal i retirar neu.

També s'han classificat les carreteres per ordre de prioritat. Les més sensibles per la seva importància són les del grup 1, corresponents a les que donen accés a una població superior al 2 per cent, amb una IMD superior a 1.000 vehicles i les que són única alternativa de comunicació.

L'objectiu és assegurar-ne primer la conducció a les del grup de prioritat 1, després a les del grup 2 i en darrer lloc al grup 3. Dintre del primer grup destaca l'accés a l'hospital Mateu Orfila i a l'Aeroport de Menorca.

El conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, ha fet una crida a la població perquè aquest cap de setmana, si és possible, eviti circular en cotxe per les carreteres i que telefoni al 112 en cas d'emergència. A més dels directors insulars del departament de Carreteres, eren presents a aquesta reunió representants de les policies locals dels diferents ajuntaments, de l'IBANAT, de la Guàrdia Civil, del 112, dels bombers de Menorca, de Protecció Civil així com de la brigada del Consell.