feinada. L’elaboració dels embotits va ser ben laboriosa, i va implicar la feina d’uns quants voluntaris - Paco Sturla

TW
0

L'Hotel Sagitario va a ser ahir, novament, el punt de trobada dels socis de l'Esplai de Ciutadella, que van participar en una entretinguda i molt divertida jornada en què no hi va faltar quasi res. Al voltant d'unes porquejades que van servir per repartir 97 quilos de sobrassada i una vintena de quilos més de botifarrons, es va organitzar una gran festa en què el bon humor i la bulla van ser els protagonistes.

Fins a 196 associats de l'Esplai van participar a unes porquejades que van servir per produir 238 sobrassades i un bon nombre de botifarrons, a partir de dos porcs de dotze arroves cadascun, o el que és el mateix, d'uns 120 quilos per animal. Les més enteses en la matèria es van posar mans a la feina durant tot el matí, fins passades les dues del migdia, quan van quedar preparades les bosses amb una sobrassada i un botifarró per cada un dels socis presents.

gran festa

Però hi havia moltes més coses i més sorpreses preparades. Com a bona tradició menorquina, les porquejades van estar acompanyades de la música i els balls de fandango a càrrec del Grup Folklòric des Born, així com d'una particular desfilada de disfresses. Membres de l'Esplai van fer una paròdia d'una boda que va aconseguir les majors rialles i els aplaudiments de la resta de presents. Una escenificació en què la núvia (en realitat, un home) es casava amb el nuvi pel civil, d'amagat i embarassada, en presència d'una peculiar alcaldessa, que oficià un enllaç amb condicions matrimonials, recitades en vers, ben curioses i carregades d'humor. Tampoc no hi van faltar el padrí, l'encarregada de portar els anells i altres personatges. També es va afegir a la festa el director de l'hotel, que va esdevenir tot un 'showman'. Tots ells van provocar les rialles entre el públic, una bona estona per anar fent gana tot just abans de passar al menjador.

I després de dinar, el ball, on els socis de l'Esplai van fer tota una demostració de les seves habilitats sobre la pista, deixant palès que els anys, per a ells, no passen.