Dues grans paelles. Van servir per cuinar fins a 180 racions d’arròs que, junt amb unes postres, la gent es va endur per només 5 euros - Cris

TW
0

Diferents parròquies de Menorca van celebrar ahir la Jornada Nacional de Mans Unides, i ho van fer organitzant vendes de menjar per a recaptar doblers per als projectes que la delegació menorquina de la ONG té per aquest any i que estan relacionats amb la campanya "La salud, un dret de tots. Actua!".

Dues de les comunitats que van participar en aquesta iniciativa van ser les de Sant Antoni Maria Claret i Sant Esteve, de Ciutadella.
A la primera d'elles s'hi van aplegar unes 180 persones, entre voluntaris i membres de la comunitat, que van poder dinar d'un plat de paella i unes postres per només 5 euros.

Segons la coordinadora de Mans Unides a Ciutadella, Roser Gener, la iniciativa va ser tot un èxit, gràcies a la gran resposta de la gent, que no va dubtar en afegir-se a la col·lecta.

Els menús es van començar a repartir al voltant de la una i mitja del migdia, i en només mitja horeta ja estava tot repartit. Per a Gener, però, aquesta celebració no és només una recollida de diners per a una causa determinada, sinó que també "fa germanor". Cal assenyalar que totes les empreses que van subministrar els ingredients per a l'elaboració de l'arròs ho van fer a preu de cost, per tal que els beneficis a Mans Unides fossin majors.

Sant Esteve

Per altra banda, a la parròquia de Sant Esteve, tothom qui va voler va aportar menjars preparats per tal que l'entitat ho pogués vendre i recollir així doblers. Els assistents van poder menjar "de tot, coses salades però sobretot molts dolços, postres, braços de gitano", segons explicà el rector de la parròquia, Bosco Faner, qui valorava molt positivament la resposta social. I és que, segons explica el responsable d'aquesta església, es van recaptar uns 2.300 euros entre el que es va recollir amb el menjar i les col·lectes. Faner va voler agrair la participació de tanta gent, ja que va proporcionar un gran caliu humà i molta solidaritat.

Dissabte que ve es farà al Toro l'assemblea anual de Mans Unides on es decidirà a quin projecte es destinen els doblers recaptats.