TW
0

Autofitxa
Som en Xim Todo Salgado. Vaig néixer a Maó dia 15 de juliol de 1997. Mon pare és en Joaquin Todo i ma mare és na Pilar Salgado, tenc una germana que es diu Andrea i té 11 anys. Estic cursant tercer d'ESO a La Salle. I sempre que tenc oportunitat m'agrada col·laborar o ser voluntari. També m'agrada escriure cròniques esportives i emetre per ràdio amateur.

Conten que et llegeixes el "Diari Menorca" cada dia, és ver açò?
Sí, és ver. M'agrada molt llegir especialment l'editorial, les cartes al director, els titulars de les notícies i algunes d'elles i la secció de deports del dilluns. La pàgina dos me la mir sencera, m'agrada molt el "Sorprende y no sorprende", l'ascensor i l'enquesta en la que a vegades solc votar. De tot el que més m'interessa és la política i les notícies locals de Menorca.

També llegeixes el diari digital?
De tant en quan, especialment durant el cap de setmana que és quan tenc més temps.

Llavors vols estudiar Periodisme quan tenguis edat per anar a la universitat?
Sí, m'agradaria molt estudiar Periodisme i comunicacions. També m'interessa la ràdio especialment perquè crec que amb el to de veu es transmeten molts aspectes com l'èmfasi, és a dir que a l'oient li arriba més la impressió de qui transmet la notícia.

Des de quan aquesta afició pel periodisme?
Des de fa dos anys. Quan en tenia 12 vaig assistir a una fira de Nadal al polígon on vaig tenir l'experiència de xerrar per ràdio, me va agradar molt. Primer vam gravar un spot fictici i ensoldemà vaig participar en un programa. Després per internet he anat fent contactes de gent que es dedica com afició a la comunicació.

També ens han contat que has assistit a alguns plens de l'Ajuntament de Maó.
Sí, hi he anat dues vegades i ho he trobat molt interessant. Conec tot l'equip de govern actual i també a l'anterior. A vegades m'han convidat a actes com a la beguda de caixers i al pregó de les festes. Vull estar pendent de tot el que passa a la meva ciutat.

Per altra banda també practiques el voluntariat sempre que tens ocasió. Conta.
He estat voluntari en algunes ocasions i l'experiència m'ha resultat molt interessant pel que m'agradaria dedicar-m'hi més encara. La passada tardor vaig assistir a un congrés nacional sobre Síndrome de Down a proposta d'un professor. Les persones discapacitades tenen una riquesa especial i s'ho saben passar molt bé i jo amb ells. A vegades també vaig per la parròquia de Santa Maria, soc de la confraria del Sant Sepulcre, i explic a la gent que vol algunes coses de l'església que conec i altres coses que m'ha explicat el rector. També m'agrada tocar les campanes sempre que en tenc oportunitat.