Discapacitats. Es vol facilitar-los la vida quotidiana - Archivo

TW
0

Maó i Ciutadella són els únics municipis de Menorca, del total de dotze de les Illes Balears, que poden participar en el projecte "Corta con las Barreras", una iniciativa promoguda per Novartis, en col·laboració amb FCC i Santa&Cole, i amb l'aval de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), la Federació Espanyola de Lluita contra l'Esclerosi Múltiple (FELEM) i el Ministeri de Foment, que té com a objectiu millorar la mobilitat i autonomia personal dels pacients amb Esclerosi Múltiple, per aconseguir una major interacció social i llibertat en el seu dia a dia.

"Corta con las Barreras", a través d'un concurs arquitectònic, destinarà fins a 100.000 euros per realitzar una obra urbanística que elimini barreres arquitectòniques. La convocatòria està dirigida a totes les entitats locals amb una població compresa entre 20.000 i 500.000 habitants. Els municipis podran participar en aquest projecte innovador que fomenta, per primera vegada des de l'àmbit empresarial, el compliment d'una norma estatal que unifica criteris d'accessibilitat universal en totes les comunitats autònomes.

Conscienciació
Pel que fa a la situació de l'accessibilitat a Espanya hi ha diferències i depèn de la sensibilitat que mostri cada autonomia en aquest sentit. No obstant això, a poc a poc es va demostrant una major conscienciació i s'estan donant passes importants per a una millora en la qualitat de vida d'aquests pacients. "El projecte és una crida a la sensibilització ciutadana i una ajuda per a tots els pacients amb Esclerosi Múltiple que han d'enfrontar-se a nombrosos problemes de mobilitat", explica el doctor Xavier Puig, director mèdic de Novartis.

Els ajuntaments dels municipis que compleixen el requisit de població (nombre d'habitants), tindran fins al proper 2 de març per enviar les seves propostes. La secretaria tècnica disposarà d'un termini d'un màxim de 4 setmanes per revisar tots els projectes i seleccionar 20 candidatures. Un panell d'experts serà l'encarregat de proposar els deu finalistes que es publicaran a la pàgina web www.cortaconlasbarreras.com. Durant dues setmanes, s'obrirà el termini per realitzar la votació popular i obtenir l'obra guanyadora.

Un panell d'experts
El jurat està format per representants de diverses àrees des de l'administració pública, societats científiques de referència en l'Esclerosi Múltiple, associacions de pacients vinculades amb la malaltia i tècnics assessors en accessibilitat urbanística. La composició multidisciplinària d'aquest grup permetrà abordar el projecte amb una visió més global sobre les necessitats reals dels pacients amb Esclerosi Múltiple.