Votació. Els 60 socis de Mans Unides van valorar els projectes i van optar pel de Costa de Marfil - R.C.

TW
0

Mans Unides de Menorca assumeix un nou projecte solidari. Els 60 socis que dissabte van participar a l'Assemblea al Santuari de la Mere de Déu del Toro van votar per la construcció de sis aules a un centre escolar abandonat de Bonoua, una població de Costa de Marfil. Es destinaran 59.908 euros dels doblers que es recullen gràcies als tallers i les donacions particulars, principalment.

El delegat de Mans Unides, Biel Pons Olives, va obrir l'assemblea, en què es van presentat l'estat de comptes, l'informe d'activitats i de tallers i la nova campanya, que porta per títol "La salut, un dret de tots".

Els socis van conèixer les diferents propostes de projectes per a 2012 i es van decantar pel de Costa de Marfil. Bonoua està a l'est d'Abidjan. la capital de fet del país. En els darrers deu anys, molts al·lots no han pogut seguir els seus estudis per la crisis política endèmica. L'escola primària de Bonoua es va crear el 1948 i estava dirigida per la congregació africana Notre Dame des Apôtres. A partir de 1980 va assumir la gestió un grup laic, que fa poc va abandonar i va deixar les instal·lacions en estat de runa. Ensenyar i assistir a l'escola amb aquestes condicions es fa molt complicat. El centre té al voltant de 320 alumnes. La congregació de Dominiques de l'Anunciata, amb experiència en educació, es farà càrrec ara de l'escola.

El projecte que assumeix Mans Unides de Menorca pretén construir i equipar un edifici de dos nivells, amb sis aules, una sala de reunions, un despatx, un magatzem i quatre serveis.

A Costa de Marfil, Bénédicte Dago es fa responsable del projecte. Pertany a la congregació, que assumirà un 6,84 per cent del seu cost i també implicarà a l'associació de pares d'alumnes per ajudar a netejar el terreny i dur a terme les obres.
A l'assemblea de dissabte hi van participar el consiliari, Josep Manguán, la secretària, Maruja Alias, i el tresorer, Jaume Seguí, que van presentar els diferents informes. Després de la trobada es va celebrar una Eucaristia i un dinar.