TW
0

Autofitxa
Em dic Anna Janer Vidal, tinc 24 anys i soc la responsable de la coral Clau de Sol, de la qual sóc cantaire. A més de la música en general, els cavalls són una de les més aficions, des de petita sempre m'han agradat i d'ençà fa un parell de mesos he començat a aprendre colcar cavall, a sa Creueta des Migjorn. També forma part d'un grup de gospel.

Quines són les funcions de la responsable de la coral Clau de Sol?
La responsable surt elegida d'entre els cantaires que la formem, que en aquest cas sóc jo. La coral també compta amb responsables de cada corda, els quals ens reunim quan hi ha temes que tenen que ser tractats entre tots, i aquests després ho traslladen als components de la seva corda. La responsable de la coral forma part de la directiva de l'Ateneu Musical, juntament amb els responsables de la resta d'ens que conformen l'entitat (la banda, l'escola, etc.), i entre tots aconseguim concerts, trobar solucions al problemes que ens sorgeixen, empenyem perquè el dia a dia funcioni el millor possible, etc.

Quants concerts fan a l'any?
Depèn, ara mateix amb la manca de pressupost de l'ens "Menorca Música i Teatre", el qual permetia que les entitats culturals de l'Illa ens podien contractar, i això s'ha acabat, i han baixat molt els esdeveniments (música i teatre), empobrint el món cultural de l'Illa, i els qui ens contracten ho fan per menys diners. Ara mateix fem uns set concerts.

Quants membres formen la coral?
Fixes som una quarantena, sota la direcció de Montse Mercadal, però en aquests moments la formen uns 48, a causa dels concerts que preparem per a la primavera amb l'obra "Era", la qual precisa un reforçament, tant en la part vocal com musical, i és per això que, a més de nous cantaires, ens hem reforçat amb una petit grup de vuit músics.

Interpretar "Era" és tot un repte per a la coral?
És una cosa diferent, però ens agraden els reptes, en la memòria queden vàries col·laboracions, de gran nivell, amb la banda de música de l'Ateneu. Pel que fa a "Era", és una obra d'Eric Lévi que comptà amb la col·laboració d'un grup de cambra, té unes reminiscències de cant gregorià, de llatí antic, mesclat amb ritmes moderns de rock i pop.
Calen molts assajos per portar a terme aquesta obra?
Per qualsevol concert que preparem, calen assajos. Cada dilluns és el dia d'assajar, i segons la dificultat de les obres, com és en aquest cas, quan s'apropa el concert, en feim uns quants d'extres, cal tenir en compte que cal conjuntar la part coral amb els músics, els quals assagen els dimarts, i cada quinze dies en feim un d'extra per provar junts.

Saben ja on actuaran?
A Ferreries, segur, i amb tota probabilitat a Maó i Ciutadella, si bé la nostra intenció, atenent l'esforç que suposa, voldríem actuar al màxim de llocs possible.