Imatge. Sortirà al carrer Divendres Sant, com va fer fa cinc anys amb motiu del 50 aniversari - CNSLL

TW
0

La Confraria del Natzarè de Sant Lluís va néixer l'any 1957 de la mà del mossèn Fermín Rosas i un grup de joves de la Comunitat Cristiana que sortiren al carrer portant la figura de Jesús Natzarè amb la creu damunt les espatlles.

La Confraria té dues imatges, la primera és la de Jesús Natzarè que porta la creu sobre les espatlles i que antigament sortia a la processó del Ram i la segona és la que actualment surt el Divendres Sant obrint la processó del Sant Enterrament, és a dir la Creu, on es troben els atributs propis de la Crucifixió, una creu despullada amb el cartell INRI amb un sudari, una canya amb l'esponja xopa de vinagre i una llança, i baix de tot la seva muntanya que va envoltada per flors.

Referent a la imatge del Natzarè, va ser adquirida a principis dels anys 40 i servia per fer la processó del Ram, que antigament es feia al poble fins als anys 60. És una imatge de cartró pedra, amb un físic molt ben fet ja que el seu rostre està mostrant la seva angoixa amb la creu sobre les espatlles.

Amb el pas del temps, la imatge del Natzarè va passar d'estar exposada a la seva capella a estar guardada dins d'una cotxeria amb la resta d'objectes del pas fins que el 2001 la imatge del Natzarè va quedar restaurada per tal de recuperar la festa del Jesús Natzarè, que es sol celebrà el primer divendres de març.

Anteriorment, més concretament el 1997, el pas va quedar totalment restaurat i d'aquesta manera va passar de ser portat per sis portadors a vuit portadors, després el 1999 es va canviar la creu, amb la canya i la llança del pas al·legòric del Divendres Sant.

Actualment és la Confraria del Natzarè és la que té menor participació de confrares, però segueixen col·laborant amb l'organització de la Setmana Santa. Enguany per commemorar el seu 55è aniversari s'ha organitzat una missa, en honor al Natzarè que tindrà lloc el demà dissabte a les 18.30 hores a l'Església Parroquial de Sant Lluís, presidida bisbe de Menorca, Salvador Giménez. Després es servirà un petit refrigeri als assistents.

I per acabar amb aquest aniversari, la figura de Jesús Natzarè sortirà al carrer al proper Divendres Sant, com va fer ja fa cinc anys per celebrar el seu 50 aniversari.
Aquestes dades s'han extret del llibre sobre les confraries de Sant Lluís.