TW
0

Davant un moment d'incertesa en les ajudes públiques, el Cercle Artístic ha posat imaginació per a donar continuïtat i garantir el futur del Premi Born, el guardó emblema de l'entitat i el de major prestigi nacional. La societat ha engegat un projecte de micromecenes que cerca potenciar el mecenatge de qualsevol ciutadà, entitat o empresa interessada. La campanya es diu "Crec en el Premi Born". No serà una aportació sense retorn perquè hi haurà compensacions per als petits mecenes. La presidenta del Cercle Artístic, Maria Josep Rebassa, donarà a conèixer aquest divendres la posada en marxa del projecte i com funcionarà la novedosa iniciativa del micromecenatge del Premi Born, una campanya que vol engrescar la societat i que es canalitzarà a través d'una nova pàgina web.

Rebassa explica que cobrir les despeses del Premi Born no només són els 18.500 euros de dotació del guardó, també hi ha altres partides com els viatges per a promocionar el premi, els desplaçaments del jurat per a les reunions de deliberació, l'organització de la gala d'entrega, així com la traducció i edició de l'obra guanyadora en altres llengües. Es tracta d'una quantitat important de doblers a la qual el Cercle Artístic ha de fer front. Per a l'edició del Premi Born 2012, l'entitat només té garantida l'aportació de l'Ajuntament de Ciutadella (uns 6.000 euros) i de la Fundació Rubió i Tudurí (entre 5.000 i 6.000 euros). La principal aportació, de 8.000 euros, és la del Instituto Nacional de las Artes Escénicas, depenent del Ministeri de Cultura. En aquest cas, l'entitat està en tràmits per a sol·licitar l'ajuda per enguany, tot i que desconeix si s'atorgarà. Tampoc està garantida l'aportació del Consell, perquè, segons Rebassa, encara no s'ha publicat la convocatòria d'ajudes. Les converses es mantenen obertes també amb l'Institut d'Estudis Baleàrics, que depèn del Govern, que encara deu una aportació anterior. Els contactes estan també en marxa amb entitats com Sa Nostra.

El projecte de micromecenatge pretén garantir els recursos que necessita el Cercle Artístic per a assolir un nou Premi Born. No obstant, Maria Josep Rebassa emfatitza que l'objectiu del projecte no només és econòmic. "És una manera d'obrir el Premi Born a la societat, que particulars i entitats s'impliquin, fer créixer la base social de suport al guardó, a la vegada que la nova web servirà de plataforma de difusió".

En l'actualitat, el Cercle Artístic està tancant la composició del jurat i està revisant les bases del guardó de 2012. El somni és poder entregar el Premi Born de l'any qui ve (2013) en el nou Teatre des Born, després de les obres de reforma.