TW
0

Autofitxa
El meu nom és Antònia Preto Columbrans, em diuen Toñi. Vaig néixer a l'any 1967 a Maó, però sóc des Castell. Estic separada i tinc dues filles, n'Aina i na Núria. He cursat els graus de Formació Professional de Metal-Bijuteria i el de Perruqueria. Me vaig formant amb fires com María i José, Schwarzopi, Alcántara Espanya, Pivot-point, Estudis Wella, Institut Llongueras, entre altres i he actuat com a formadora en el grau de perruqueria i per a treballadors d'empreses. He participat a Ateliers Artístics, desfilades i des de fa tres anys en el programa Alternanits d'Injove en el que hi participen n'Alicia i en Xavi. Regento la meva pròpia perruqueria, Reflexe, as Castell.

Divendres l'Alternanit d'Injove dedicat a perruqueria i maquillatge va tenir una excel·lent acollida a Maó.
Si, de fet el taller de divendres era una repetició, ens ho havien sol·licitat degut a la gran demanda i interès que va despertar el que vam fer el gener. El perfil dels assistents a Maó són grups d'amigues, de més de 20 anys, que s'interessen pel maquillatge, la decoració d'ungles i el pentinat, just en aquest ordre. L'ambient va estar molt animat, com sabem després d'aquest taller sempre aprofiten l'ocasió per sortir a divertir-se. Algunes de les assistents les coneixíem d'anteriors ocasions com passa també als altres pobles on fem l'Alternanits. Això ens satisfà perquè és un repte que ens fa innovar.

Quin és el principal objectiu d'aquest taller?
Oferir la possibilitat de conèixer, descobrir i experimentar a través dels nostres coneixements i material tècnic i respondre a necessitats i inquietuds dels joves en aquest tema. Per exemple, amb el taller de maquillatge els ensenyàvem la tècnica bàsica, els cosmètics que poden trobar al mercat, el més idoni per cas i correccions. Amb el taller d'ungles els expliquem des del llimat a com esmaltar una ungla i amb el sistema d'estampació com decorar-les al seu gust. A perruqueria els facilitem planxes, raspalls, eixugadors, clips, sprays, ceres... I si volen aprendre fer trenes, tupes o bucles anem aclarint els seus dubtes.

La majoria segurament són al·lotes i dones.
Si, i per açò justament vam crear el taller de ferides, tot i així també es passaven la planxa, maquillaven, es decoraven les ungles, es feien crestes i tupes. D'entrada els explicàvem la tècnica de simular ferides i els proporcionàvem material com ara sang clara i fosca, coàguls de sang, pus, fils per a punts i cera.

Què és el que més els agrada o sorprèn de tot el que aprenen?
Fixa't que estic exposant quatre tallers en un i per tant opten per un o l'altra en funció del perfil de l'assistència que troben. Molts quan arriben ja saben el que els oferirem i elegeixen, després es troben amb les novetats que són el que engresquen més a repetir.

També hi ha espai per la creativitat?
I tant, amb el còctel de la nostra tècnica i la imaginació que aporta la joventut alguns treballs resultants són impressionants. Quan s'han de fer una ferida surten al carrer per ensenyar-la i després tornen per explicar-nos la impressió que ha causat, és molt divertit. Ells s'ho passen bé, però noltros molt millor, xalam i riem molt!