TW
0

Si sumem el mes de març i la festa de Sant Josep el resultat serà: celebració del dia del Seminari. Ahir la diòcesi de Menorca va celebrar aquesta diada reservada a la pregària per les vocacions sacerdotals. A totes les misses dominicals de l'Illa es tingué un record especial pels seminaristes de la diòcesi, com també es pregà que el Senyor compleixi la seva paraula quan digué "us donaré pastors segons el meu cor".

L'acte central a nivell diocesà es celebrà a Ciutadella ahir capvespre. El Seminari obrí les seves portes per acollir a fidels de diverses comunitats cristianes de l'Illa que es desplaçaren a l'emblemàtic edifici per viure una estona de pregària. Des de les quatre del capvespre es pogueren visitar el claustre, el Museu diocesà i els passadissos de l'edifici que durant tants d'anys acollí els candidats al sacerdoci. Alguns voluntaris, entre els qui es trobaven els membres del Seminari menor en Família i l'equip del Secretariat per a les Vocacions, mostraren les diverses estances de l'edifici.

El plat fort del capvespre va ser el fall dels premis de fotografia vocacional i la pregària. Un cop els assistents es congregaren a la sala d'actes del Seminari, el rector, Bosco Faner, donà la benvinguda a tots els presents. Faner tingué unes paraules especials pels concursants del certamen fotogràfic, afirmant que iniciatives com aquestes serveixen per tal que "entre tots, catequistes, pares, clubs parroquials, escoltes... ens impliquem a l'hora de pregar per les vocacions". El rector convidà a ser uns "cristians apassionats" en consonància amb el lema de la campanya d'aquest any, descobrint que "Jesucrist és una persona que ens omple la vida".

Acte seguit, Sara Menéndez, del Secretariat per a les Vocacions, llegí l'acta on constaven els noms dels guanyadors de concurs de fotografia que reberen un xec per valor de 100 euros per adquirir material informàtic. Aquestes mateixes fotos i el missatge que transmetien serviren per ambientar la pregària gràcies a una breu reflexió que feia ressò dels elements més importants que identifiquen la vida cristiana i la vocació al ministeri sacerdotal. La pregària continuà amb la recitació conjunta de l'oració del dia del Seminari, on es prega a Déu que els sacerdots "visquin sempre identificats amb Crist i sentin ardentment la passió per l'Evangeli". Finalment el director espiritual del Seminari, Albert Vidal, donà la benedicció a tots els presents.