Yeray Damas Pons - J.M.P.

TW
0

Autofitxa
Em dic Yeray, som d'Alaior i tenc dotze anys. Els meus pares es diuen Juana Maria Pons i Juan Ramon Damas. Tenc un germà que es diu Iker, de tres anys. Estic cursant sisè al col·legi Doctor Comas Camps. M'agrada molt la música i també anar a l'hort amb el meu avi i fer planters, sembrar, collir.

És molt jove. Quan comença amb això de la música?

Tenia sis anys quan vaig començar a sonar amb la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior, que duia el papà. A casa ho he vist sempre.

I tenc entès que l'entrada a la banda des Migjorn Gran va ser una mica peculiar, veritat?

Sempre m'havia agradat veure la Banda des Migjorn quan sonava. I tenia "un desespero" per anar a veure els músics quan començaven les completes a les festes de Sant Llorenç. Havia de córrer perquè jo sortia amb la banda des papà fent la cercavila pel poble. Va ser l'any 2010 quan, sense pensar-m'ho, em vaig atracar a Isaac Mascaró i li vaig dir que jo volia sonar amb ells i quin instrument li feia falta. Isaac Mascaró em va dir que necessitava bombardins o trompes, però que ja en xerraríem el setembre, perquè jo no havia fet mai solfeig.

I què va passar després?

Jo vaig insistir als meus pares que volia sonar amb la Banda i n'Isaac es va comprometre a donar-me classes de trompa. A la vegada, vaig començar classes de solfeig a l'Escola de Música des Migjorn. Vaig fer primer i segon de solfeig a la vegada perquè evolucionava molt ràpid. La directora de la banda juvenil, Àgueda Sales, em va apuntar a la seva banda sense que jo ho sabés. Tant n'Àgueda com n'Isaac són unes grans persones, he après molt amb ells. A més, em diverteixo molt a les seves classes. Jo fris que sigui dilluns per anar a sonar.

I quan va ser la primera sortida amb la Banda?

La primera vegada que vaig sortir amb la Banda va ser a les festes de Sant Cristòfol de l'any passat que vaig fer les completes. L'any passat, a les festes de Sant Llorenç, n'Isaac em va dir que si m'atrevia que sonés un poc de jaleo i va ser tant de gust que el vaig fer tot. Quan vaig començar amb la banda era el més jove de tots. Ah! I també vaig participar en el concert que vam fer al Teatre Principal a final d'any.

I ara, quin curs fas de música?

Faig tercer de solfeig as Migjorn i segon de trompa.

Per evolucionar tant, deu assajar moltes hores, veritat?

Dilluns i dimecres faig solfeig a les 18.30 hores. Dilluns i divendres a les vuit i mitja tenc assaig amb la banda grossa. Dimecres també tenc classes particulars de trompa. I dissabte capvespre vaig amb la banda juvenil.

Quines partitures són les més especials?

Les de "Gladiator" i "Ben Hur".

Quina és la seva il·lusió?

Ser músic. M'agradaria poder estudiar la carrera de música.