Ajuntament de Maó. Presentació de les novetats que es proposen per la XVI edició de la UIMIR - P.A.M.

TW
0

La XVI edició de la UIMIR (Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei) es presenta amb una sèrie de novetats que pretenen recuperar l'interès que en les últimes edicions havia decaigut notablement. S'amplia el ventall de l'oferta i es fa extensiva al món professional i empresarial a la vegada que es fuig de la concentració dels cursos en una setmana i es plantegen diferents seminaris al llarg de tot l'any.

El regidor d'Educació i Coordinació Institucional, Simón Gornés, va explicar ahir durant la firma del convenis amb el Consell i la Cambra de Comerç, que s'havia fet un profund anàlisis per plantejar una sortida a la UIMIR. Han cercat una alternativa viable i l'han trobada en l'oferta d'una sèrie de seminaris que si bé alguns s'adreçaran a estudiants universitaris, altres es dedicaran al reciclatge professional especialment del món empresarial. A les àrees tradicionalment tractades en la UIMIR, com el turisme, l'educació, el patrimoni històric o la conservació del territori, ara s'hi afegeixen altres com les noves tecnologies i el món jurídic amb un intent d'especialització cercant l'interès de públics específics.

Antoni Petrus, actual director de la UIMIR, va explicar que es realitzaran aproximadament vuit cursos o seminaris al llarg de tot l'any, encara no concretats, i que tractaran de problemàtiques vigents actuals que afecten a Menorca, per exemple el tema de creuers i turisme nàutic o les relacions entre port i ciutat, ciutats mitjanes com Maó, que comptaran amb els millors especialistes d'Europa. Per altra part es realitzarà, per primera vegada un curs, sobre custòdia agrària, amb el GOB i també s'està amb contacte amb la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) per la realització de diferents cursos.

El primer seminari, que es realitza gràcies a un conveni amb la Cambra de Comerç, tindrà lloc els dies 11, 18 i 25 i comptarà amb la presència de tres conferenciats destacats del món empresarial com són Victor Küppers, que parlarà sobre "L'entusiasme", Leopoldo Abadía, "L'optimisme" serà el seu tema, i Carlos Andreu que tractarà sobre "L'alegria", tres propostes que volen contrarestar el desànim general que viu l'empresariat per culpa de la crisi.