TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella ha decidit atorgar a Pau Faner, novel·lista i pintor ciutadellenc, la medalla d'or de la ciutat. Es tracta d'un dels majors reconeixements institucionals que dóna la ciutat, i que ara ha començat la seva tramitació.

Com va saber que l'Ajuntament li volia atorgar la medalla d'or? Qui li va dir?
Un vespre que Bep Marquès presentava el seu darrer disc a la Margaret, la regidora em va dir que volia rallar amb jo seriosament. Un altre dia em va convocar per comunicar-m'ho de manera oficial. Em va demanar si acceptava la medalla i jo vaig dir que sí.

Sap quan serà l'acte d'entrega?
Encara no hi ha data concretada. Es sol fer el mes de juny, però jo he demanat que sigui el mes de juliol. Joan López Casasnovas farà de mestre de cerimònies i ell sol estar molt ocupat el mes de juny amb el final de curs. A més, el mes de juliol podran ser-hi els meus fills.

Vostè ha guanyat molts premis i no li falten reconeixements, però m'imagino que li fa molta il·lusió rebre aquesta distinció de Ciutadella.
Que te reconegui el teu poble té un significat especial, perquè és cosa de ca nostra. Ja m'han fet alguna distinció, el fabiol d'or, per exemple, però aquesta d'ara, és una distinció molt oficial. Evidentment estic ben content.

Qui l'acompanyarà a l'acte?
Em sap greu que mon pare i ma mare no ho puguin veure, perquè és una cosa ben important. M'acompanyarà na Rosa, la meva dona i els meus fills.

No és molt comú rebre distincions a la pròpia terra...
No sol ésser fàcil que la gent que te veu cada dia o des de petit se n'adoni tant de les coses com la gent externa, que només te coneix en la teva faceta cultural. Quan es va morir en Dalí. li van demanar al forner de prop de ca seua si sabia qui era en Dalí, i el forner va dir, "sí, aquell que ve a comprar el pa cada dia".

Enhorabona per endavant.
Moltes gràcies.