Vallory. Va ser presentant per Josep Castells y Guillem Ferrer - Javier

TW
0

Eduard Vallory defineix l'escoltisme com un moviment educatiu enormement intuïtiu. La definició no és excloent. L'escoltisme és també ànim de transformar el món, compromís i moltes coses més. Com també és gaudi. "Si no t'ho passes bé, la resta no importa". I la resta són moltes coses, que l'autor català condensa a les conclusions del seu llibre "L'escoltisme mundial", que ahir es va presentar a l'Ajuntament de Maó.

L'acte va ser organitzat per l'Agrupament Escolta Tramontana, dins la Diada de Sant Jordi i de forma especial per complir-se vint anys de la reinstauració del moviment a Maó. Van exercir de presentadors Josep Castells, escolta i amic de l'autor, i Guillem Ferrer, també escolta i periodista.
Castells va dir que Vallory ha fet una lectura racional i intel·lectual de l'escoltisme, "és un llibre important, el primer llibre que s'escriu sobre escoltisme global".

Prova d'això és que "ha tingut molt d'impacte i ja es pot trobar en anglès per internet". Un text, va comentar Castell, fantàstic escrit des de l'experiència però amb un mètode empíric.

Per la seva banda, Guillem Ferrer va explicar que "l'escoltisme promou l'arrelament a un lloc i al mateix temps fomenta la consciència social". Va lloar la part formativa del moviment, capaç de generar en les persones més humanitat, personalitat i compromís.

Vallory va remarcar, emparat en la història, el caràcter global del moviment malgrat que "a cada lloc l'escoltisme es viu com una cosa pròpia". El seu caràcter intuïtiu, la relació amb el gaudi, i altres aspectes, són grans aventatges i al mateix temps inconvenients que modelen l'escoltisme i que el relacionen amb la resta de la societat.