TW
0

Autoficha

Em dic Júlia Marquès Lorente, som de Ciutadella i vaig néixer l'any 1995. Tenc una germana petita que nom Laura. Som alumna de l'IES Josep M. Quadrado i estic fent primer de Batxillerat Social amb optativa de Biologia. En el meu temps lliure m'agrada escoltar música, anar al gimnàs i estar amb les amigues. Vull estudiar Psicologia.

Acaba de guanyar el primer premi en la modalitat de narrativa breu per a Batxillerat del concurs literari "Lletrarrel" de l'IES Josep M. Quadrado. Pot explicar l'argument de la seva narració?

És una al·lota que fa segon de carrera i va dins un bus. Mentre viatja, va rallant i explicant les diferents persones que pugen a l'autobús i es va imaginant com deuen ser les seves vides.

Com se li va ocórrer aquesta bona idea?
No t'ho sabria dir. És una narració que tenia començada des de l'any passat, que al final no vaig presentar. Així que enguany l'he acabada.

Deu ser per açò que ha quedat tan bé com per a rebre aquest premi?
Tal vegada sí. Jo no m'ho esperava.

Els personatges són inventats o estan inspirats en persones reals?
Són inventats, molt diferents entre ells. N'hi ha de la mateixa edat que la protagonista, n'hi ha de vells, i ella va contant els sentiments que li produeixen cadascun d'ells.

Escriu habitualment?
No tenc gaire temps, amb els estudis. Però m'agrada.

Enhorabona Júlia, esper poder llegir la seva narració algun dia.
Moltes gràcies.