Francesc Moll i Marquès. Fill de Francesc de Borja Moll - Gemma Andreu

TW
0

Enguany es compleix el cinquantè aniversari del dia en què Francesc de Borja Moll va acabar el Diccionari Català-Valencià-Balear que havia començat mossèn Antoni M. Alcover. Aprofitant l'avinentesa, Ciutadella, de la mà de Roser Seguí de la Llibreria Pau, va convidar Francesc Moll i Marquès (Palma, 1937), el cinquè fill de Francesc de Borja Moll, a la fira del llibre, cedint-li un espai per a l'exposició i venda d'alguns dels llibres de l'Editorial Moll.

És el primer any, des del 1948, que Francesc Moll falta a la fira del llibre de Palma, encara que explica satisfet que "venir a Ciutadella sempre és bo, és com tornar al paradís perdut". Tot i que va néixer a Mallorca, les arrels menorquines de la família sempre han estat presents, tant és així, que els seus tres germans majors els van venir a tenir a Menorca, tot i residir a l'illa veïna. Moll parla amb tendresa dels records d'infància, records dels estius a Macarella, a la cova d'en Mollet, que era el seu conco en Bep Moll.

Tot i que d'aquells estius menorquins ja fa anys, a la gent de Ciutadella no li ha passat desapercebuda la seva presència. Han estat moltes les persones que, aprofitant el seu caràcter alegre i accessible, s'han atracat a saludar-lo, comentant amb ell passatges d'aquells anys compartits.

Editorial Moll

L'Editorial Moll va ser fundada l'any 1934 pel filòleg menorquí, seguint l'obra cultural que havia iniciat mossèn Alcover. Amb col·leccions com "Les illes d'or", "Raixa", "Els treballs i els Dies", "Balenguera" o l'aplec de "Rondaies Mallorquines", l'editorial ha publicat més d'un miler de títols.

La crisi econòmica, en aquest cas tampoc no perdona, així que s'ha creat el Cercle d'Amics de l'Editorial Moll, demanant la implicació de totes aquelles persones que no volen veure desaparèixer una empresa com aquesta. Per a més informació, visiteu la seva pàgina web www.editorialmoll.es