Ateneu. Els socis van acudir ahir a una assemblea extraordinària per tal d’avaluar els problemes de tresoreria - Javier

TW
0

El president de l'Ateneu de Maó, José Antonio Fayas, va convocar ahir fosquet els socis a una assemblea extraordinària per tal de posar-los en coneixement de les dificultats econòmiques per les que passa l'Ateneu i cercar entre totes les possibles solucions. El fet que algunes administracions encara no hagin fet pública la convocatòria d'ajuts provoca que entitats com l'Ateneu de Maó visqui una situació, que si bé no es pot considerar crítica segons el seu president, si més no dificulta la previsió de despeses i pagaments per aquest any.

Segons Fayas només l'Ajuntament de Maó ha refermat el seu compromís amb una aportació econòmica que es coneix i es té garantida. En canvi el Consell encara no ha fet el pagament de la meitat de la dotació de l'any 2011 i no ha convocat encara les ajudes que per aquestes dates es solien tenir confirmades. Es sap que l'aportació d'enguany pot ser d'un 33 per cent menys, però la incertesa és encara l'única veritat que es té. Per altra banda el Ministeri d'Educació ve subsanant a l'Ateneu de Maó des de fa quatre anys la despesa corrent i tampoc han tret encara la convocatòria al respecte, però José Antonio Fayas té la certesa que tard o d'hora es podrà comptar amb aquests diners. L'Ateneu de Maó rep una ajuda dins la dotació que es destina a les Reials Acadèmies.

L'Ateneu de Maó ja havia pujat les quotes als socis l'any passat i, tot i l'increment en més de 40 persones més inscrites, potser s'hauria de fer "algun retoc", segons Fayas, aquest any també. Una altra possibilitat que es va plantejar ahir als socis és la d'obtenir un crèdit bancari que subsani temporalment els problemes de tresoreria que pateix l'Ateneu de Maó.