TW
0

Autofitxa
Em dic Cati Llabrés, som de Ciutadella i vaig néixer el mes de desembre de l'any 1978. Tenc dues filles, na Clara que té deu anys i na Llucia que en té cinc. Fa 14 anys que vaig acabar d'estudiar, però m'he seguit formant i reciclant en diverses tècniques de massatge. M'encanta la meva feina. Les estones de temps lliure les dedic a la jardineria i a llegir.

La primavera és la millor època per fer algun tipus de depuració.
Les tècniques depuratives es poden aplicar tot l'any, però amb els canvis d'estació és quan són més convenients.

És per salut que necessitam fer net el cos per dins o és una qüestió només estètica ara que ve l'estiu?
Tot està relacionat. A la tècnica que noltros empram, la piroche, li deim també estètica medical. Per exemple, la cel·lulitis o la retenció de líquid, depèn d'on estigui localitzada, ens poden indicar que hi ha un bloqueig a nivell més profund, a nivell físic o energètic. Sabem que la salut del cos depèn molt de l'alimentació i quan aplicam tècniques depuratives el primer que fem és descarregar el fetge.

Per què el fetge?
Recull la sang. Ara, després de l'alimentació de l'hivern, que sol ésser forta, ve el temps d'una alimentació més fresca i és positiu ser conscients de la transició.

Parli'm de la tècnica piroche.
La va desenvolupar a Itàlia Henri Chenot, amb un equip de terapeutes. Es basa tot en la medicina tradicional xinesa. No és només estètica, sinó també de salut.

Es molt llarg el tractament?
Aquí fem sessions de dues hores, però, per exemple a Eivissa fem el que anomenam "cures" que duren deu dies seguits. L'equip de Henri Chenot té intenció de portar les "cures" a Mallorca, i tant de bo, algun dia també a Menorca.

Tornant al tractament que podria fer jo aquí... En què consisteix?
El primer que fem és un desbloqueig a nivell de columna amb ventoses, perquè a la columna hi ha reflectits tots els òrgans.

Després de desbloquejar amb ventoses, què fa?
Un bon drenatge. Pel cos se'ns reparteixen el que en medicina xinesa es coneixen com a meridians d'energia i punts d'acupuntura, i hi fem feina damunt, activant-los. Personalitzam les tècniques en funció de cada persona.

Quins efectes tenen aquestes tècniques?
Cada persona és diferent, es tracta de treure la porqueria que duim dins, i açò, és clar, té repercussions emocionals també.

Amb els anys, l'estètica i la salut s'han fet amigues?
Sí, m'agradaria que la gent fes tractaments per salut, no només per estètica.

Què podem fer noltros a nivell depuratiu des de casa?
Sobretot una alimentació saludable, açò avui en dia ja sabem què és, evitant dietes miraculoses que forcen massa l'organisme, i ser feliços.