Experiència. Els joves han recorregut i conegut in situ les particularitats de Menorca - IES Josep Maria Quadrado

TW
0

Vint-i-dos alumnes de tercer d'ESO (15 anys) de l'IES Santa Coloma de Farners són aquests dies a Menorca, participant en el programa d'intercanvi "Velo-bici.cat", amb altres tants joves de l'Institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella, que els acullen a casa.

Un viatge, aquest, que suposa la segona fase de l'experiència, després que els alumnes menorquins visitessin Girona per Setmana Santa.

Els corresponsals catalans, que van arribar a l'Illa diumenge i hi seran fins dissabte, hauran completat ja, amb la d'avui, quatre rutes en bicicleta de muntanya (BTT). Així, les dues primeres etapes van servir per conèixer part de la zona nord, des de Port d'Addaia, passant per les Salines de Mongofra, Favàritx, el poblat de sa Torre Blanca i Son Putxet (on hi van fer nit), i altres indrets com Son Gall, el Camí de sa Cucanya i Son Parc, fins arribar a Fornells. L'itinerari ha servit per rebre coneixements sobre la tramuntana, el clima, la geologia, la prehistòria i les explotacions ramaderes, alhora que va servir per practicar esports nàutics (vela i caiac) a Fornells.

Ahir, la tercera ruta va ser pel sur de Ciutadella, partint pel Camí de s'Hort de ses Taronges cap a Son Aparets i, pel Camí de Cavalls, passant per la Cova des Pardals, Son Saura, Cala en Turqueta i es Talaier. La jornada es va completar amb una recepció, el capvespre, al Saló Gòtic de l'Ajuntament, després d'haver fet un recorregut pel centre històric. Per avui està previst un itinerari per la zona del Barranc d'Algendar i el migjorn de Ciutadella, mentre que demà visitaran el poblat de Torrellafuda, El Pilar, La Vall i Cala Morell. El vespre hi haurà la festa final a l'institut, abans que els joves catalans prenguin el camí de tornada, després d'un intercanvi amb objectius didàctics, esportius i també de desenvolupament personal.