Portes obertes. L’escoleta va causar molt bona impressió - R.C.

TW
0

Aquest curs els infants de Ferreries estrenen escoleta al nou edifici de l'IBAVI. El que tradicionalment havien estat les dues escoletes del poble, sa Roqueta i Sant Francesc, des d'enguany es congreguen en una de sola, amb la gestió de Coedinfe, la cooperativa de mestres que s'ha fet càrrec del centre.

A l'espera d'una inauguració oficial de l'edifici, i responent a la demanda de famílies i amics del poble, les mestres, juntament amb l'APIMA, van programar per a tot el dia de dissabte passat una jornada de portes obertes que va tenir molt bona acollida. I és que durant el matí, però sobretot durant el capvespre, no només hi va acudir la comunitat educativa i futurs alumnes amb pares i mares, sinó també persones de Ferreries i d'altres pobles que no hi estan directament implicades.

Explicava la directora del centre, Ana León Taltavull, que els visitants se n'anaven de l'escoleta amb molt bona impressió, satisfets; "era una demanda que se'ns feia perquè, tot i que hi som des del setembre, hi havia molta gent que realment encara no l'havia vista". Col·laborant amb la iniciativa d'obrir les portes, l'APIMA va aportar una picada per convidar les visites, que en van poder gaudir a l'entrada.

Les millores

Les millores que suposa per als 91 infants de 0 a 3 anys que a dia d'avui estan escolaritzats al poble de Ferreries són evidents, i és que ara es disposa d'un únic edifici homologat amb totes les comoditats d'una planta baixa amb passadissos amples i molta llum natural.

Fins el curs present, l'escoleta sa Roqueta ocupava un espai del CP Castell de Santa Àgueda, i tot i que la convivència sempre va ser molt bona, sovint es solapaven horaris per emprar les sales que es compartien, com per exemple, la de psicomotricitat, exigint una coordinació entre tots plegats que ara, ja no fa falta.

Per la seva banda, a l'escoleta de Sant Francesc d'Assís per accedir a les aules de P1 i P2 s'havien de pujar unes escales, amb els entrebancs que açò suposava parlant d'infants tan petits.

Les coses per millorar

Tot i que l'interior de l'escoleta és excel·lent per a les tasques que s'hi duen a terme, no passa el mateix amb l'exterior. Des del principi es va projectar un pati pavimentat que no acaba de convèncer les mestres, no només pel material del sòl, també per la falta d'ombra i sobretot, per les deficiències de drenatge, per les quals s'ha inundat el pati cada dia que ha plogut, deixant-lo inutilitzable per als infants.

Tot i els detalls que calen ultimar, la sensació general és d'haver guanyat en qualitat i organització. La comunitat educativa està a l'espera que l'Ajuntament decideixi el nom del centre.