ses Barroquetes - ses barroquetes

TW
0

Autoficha
Em dic Montse Mercadal, som natural d'Alaior però fa molts anys que visc a Maó. He estudiat piano al Conservatori de Menorca i vaig fer el superior a Palma i cant al Liceu de Barcelona. Som mezzosoprano lleugera. Exercesc com a professora a l'Escola Municipal de Música de Maó. També duc la Coral Clau de Sol infantil de Ferreries.

Sóc na Laia Sempere, sóc de Barcelona i visc a Menorca des de fa quatre anys i mig i som professora de piano al Conservatori de Menorca. Sóc titulada superior al Liceu.
Sóc na Maria Victòria Vicente, sóc professora de cant i soprano.

Les tres són ses Barroquetes i aquesta nit s'estrenen en el concert "Nits per sentir" al Claustre de Sant Francesc a les 21 hores. Com neix la seva agrupació?
Montse. Ses Barroquetes som un trio de mezzosoprano, soprano i pianista que ens hem unit per amistat i per les ganes de treballar juntes, d'estar al dia i realitzar actuacions de cara al públic. Volem un grup estable.

El nom, què significa?
Laia. El nom fa referència al Barroc que és l'estil musical que prenem de referència tot i que també incloem peces del classicisme com ara de Mozart.
Montse. Ens centram en aquests estils perquè són els que ens agraden més i els que van millor per les nostres veus.

En què consistirà el concert?

Totes. El concert consisteix en el cant de quatre peces per a cada veu i després tot un seguit de duets. Serà la nostra primera actuació en públic i ens fa molta il·lusió. Les dues cantants vestirem d'època gràcies als vestits que ens han proporcionat des de l'Orfeó Maonès i interpretarem una mica els papers que representam.

Quin és el programa?

Totes. Començarem per àries antigues. Jo en faig una que és una ària de Mozart, "La Clemenza di Tito". La part de duets la començarem amb una de Vivaldi, de contingut més religiós, que es titula "Laudamus Te". Continuarem amb diverses peces de Haendel com "Recordati mio ben" i "Se Teco Vive il Cor". Farem un duet també de "La Clemenza de Tito" que es diu "Come te Piace Incone". Passarem per distints tipus d'emocions, des de la tristesa a la calma i l'alegria i l'humor de, per exemple, "Via Resti Servita" de "Les Noces de Figaro" de Mozart. Acabarem també amb una altra amb ritme que és "Per Valli per Boschi", una peça poc coneguda.