Novetat. El centre d’estades passa a tenir un nou espai - Archivo

TW
0

Sa Vinyeta acaba d'inaugurar un nou espai que li permet donar un pas més en la seva consolidació com a espai per a l'allotjament. S'ha dotat el casat d'una cuina, que era una de les mancances que més exposaven els usuaris de les instal·lacions.

D'aquesta manera, sa Vinyeta té un atractiu més i ofereix més comoditats, fet que possibilita donar més funcionalitat a les instal·lacions i a les 80 places de que disposa. Fins ara, només a l'estiu hi havia servei de cuina, gràcies a les dependències de l'alberg de nova construcció. A l'hivern però, i des de l'any passat, només era possible fer estades a la casa de colònies.

"Els clients que venien ens comentaven que hi mancava una cuina per poder preparar menjars", explicà ahir la coordinadora d'Injove (Institut de la Joventut), Mandi Seguí. Per això, l'organisme depenent del Consell va considerar oportú fer a sa Vinyeta una inversió de 2.143 euros per dotar l'espai de cuina.

Turisme tot l'any

La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, senyalava ahir que aquest esforç es realitza una vegada comprovat que hi ha interès, sobretot per part dels propis menorquins, per passar caps de setmana i festius a cases com aquestes. "Es Torretó i Santa Eularieta estan plens gairebé cada cap de setmana", assegura. Per això, ara s'espera que el casat de sa Vinyeta rebi encara més demanda de la que ja té en aquests moments.

La consellera assenyalà que el de sa Vinyeta és l'únic alberg de Menorca (Es Torretó i Santa Eularieta són cases de colònies), i que "només pel fet de tenir un alberg ja obrim la porta a que vingui gent". De fet, assegura que "hi ha gent que ha vingut a Menorca perquè hi havia l'alberg de sa Vinyeta". I és que, segons la consellera, hi ha viatgers que cerquen albergs per poder venir.

Sa Vinyeta és un espai "barat". D'octubre a maig es lloga el casat per 220 euros la nit o 330 euros per dues nits, independentment del nombre de persones que hi vagin (té una capacitat de 24 llits). Mentre, a l'estiu, els mesos de juny, juliol i setembre el preu fixat és de 21 euros per cada nit i persona i de 40 euros si és per passar dues nits.

Aquesta tarifa s'incrementa l'agost fins els 23,15 euros per nit i persona, i fins els 42,13 euros per Sant Joan. Els berenars estan inclosos en el preu, i es poden concertar els dinars i els sopars segons vulgui el client.

Des del Consell, Herráiz indica que "sa Vinyeta no estava prou explotada". Tot i així, però, mai ha estat un centre "deficitari". "Sempre ha tingut demanda, només tenia una mancança que era la cuina".

Son ganxo

Des d'Injove esperen ja la presentació de la reforma de la Torre de Son Ganxo, a Punta Prima, un esdeveniment que es prepara amb molts detalls".