TW
0

Autofitxa

Sóc en Jaume Gelabert Rotger, sóc de Ciutadella i acab de fer els 68 anys. Estic casat amb na Juana Gloria Marquès, amb qui tenc tres fills, Jaume, Margarita i Glòria. Em coneixen amb el sobrenom de Caruso, per la meva afició a cantar òpera des dels 9 anys. Sóc membre de la Coral del Centre Democràtic de Sa Nostra de Ciutadella des que es fa formar, i ara en sóc el seu coordinador.

Vostè coordina la coral.

Sí, amb la situació econòmica que s'ha creat la junta de l'associació ens va dir que no es podien fer càrrec de la coral, que suposava una despesa. Jo em vaig oferir a coordinar-la, i he de dir que estic comptant amb una gran col·laboració per part de tots. Vaig fer unes gestions amb Sa Nostra i ens van concedir 1.200 euros. L'associació també ens en dóna 1.600, i els membres del cor aportam 5 euros cada mes per a les despeses.

L'objectiu del cor és actuar?
Sí, no només s'ha d'assajar, s'han de fer sortides, és la recompensa. I com que avui no pots demanar a ningú, ni a l'Ajuntament ni al Consell, hem de cercar la manera per trobar doblers. L'any passat vam cantar al Vaticà, gràcies al contacte amb Lucía Guzman, que té relació amb els Germans de Sant Joan. I aquest any volíem anar a Barcelona, encara que preferim estalviar per, de cara a l'any que ve, anar o a Viena o a Sevilla.

Així idò funciona aquesta gestió.
De moment funciona i estem il·lusionats. Faig el que puc perquè no decaigui, fent programes i preparant coses. Aquest cap de setmana tenim tres corals de Mallorca, la Reina Sofia, la de Felanitx i la de Llucmajor, que actuaran amb nosaltres a "L'intercanvi de corals de la tercera edat", que farem a la Sala Multifuncional de Ciutadella a les 18.30 hores. I la setmana que ve vindran les corals de Sa Coma Punta n'Amer i la de Porreres. Unes trobades que hem organitzat a través de na Mari Carmen, de Mallorca, i que podria seguir amb un viatge nostre a l'Illa veïna, sempre ens han tractat molt bé. .

Tenen facilitats per part de l'Ajuntament per fer la trobada?
Aquesta vegada, l'Ajuntament ens cedeix la sala, la setmana que ve ens la deixa per 50 euros. Em sembla una passada aquest espai, hi caben 600 cadires i té un bon escenari. No sé com serà la sonoritat, als que cantem ens agrada sentir-nos bé la veu.

Quanta gent són i què canten?
És una coral mixta d'uns quaranta cantants i set músics. Ens aferram a tot, havaneres, boleros, una mexicana, "My Way" de Sinatra, "Un beso y una flor" de Nino Bravo, els cors de "Nabucco". Sempre partint de que som una coral de jubilats, jo en tenc 68 i sóc dels més joves.

Què és el més polit de la coral?
Primer t'ha d'agradar cantar. Hi ha un ambientàs, perquè toques molts gèneres. Hi ha molta harmonia, t'ho passes molt bé. I ja és complet si, a més, tens estímuls com anar a cantar a Santa Maria, sortir amb el Deixem lo Dol o fer intercanvis a altres pobles o viatjar fora de l'Illa o cantar a la Plaça des Pins el proper 3 d'agost.