Efemèride. L’Agrupació Musical està d’enhorabona i ho celebra amb unes propostes especials - arxiu

TW
0

L'Agrupació Musical de Ciutadella i la seva banda de música preparen els actes de celebració pel seu vint-i-cinquè aniversari, una efemèride per a la que preparen tot un seguit d'actuacions, començant pel Concert de Primavera que es farà tant divendres (21 hores) com diumenge (19.30 hores) a la Sala Multifuncional de Ciutadella, i que comptarà amb totes les bandes musicals de l'entitat, així com amb el Cor Cadenza i la Coral Estel.

L'actuació d'aquest proper cap de setmana inclourà la interpretació de diversos temes per part de les bandes Infantil i Juvenil amb que compta l'Agrupació Musical. Dirigides totes dues formacions per Andriy Lemekh, sonaran "Allelujah" de Handel i "En la gruta del rey de la montaña", de la suite "Peer Gynt" de Edvard Grieg en el cas dels músics d'entre 8 i 10 anys; mentre que els joves de 10 a 16 anys interpretaran "My Way" de Frank Sinatra i "Gladiator Suite" de Hans Zimmer.

A la segona part del concert entrarà a escena la Banda Municipal amb el seu director, Joan Mesquida, al capdavant, amb dos temes molt cinematogràfics, "The mask of Zorro" de James Horner, i "Star Wars Saga" de John Williams.

Corals

El programa del Concert de Primavera inclou, en el tram final, la interpretació de "Les Miserables" de Claude-Michell Schönberg per part del Cor Cadenza (integrada dins la pròpia Agrupació Musical) i la Coral Estel, peça en la que, dirigides per Corretja Genestar, hi actuaran Catalina Qiu i Aina Cladera com a veus blanques en el personatge de Cosette; el tenor Damià Bosch com a Thenardier; i la pròpia Genestar, que és soprano, en el paper de Fantine.

Per acabar el concert, les bandes Infantil, Juvenil i Municipal compartiran escenari en la interpretació de "The exodus song", d'Ernest Gold, que servirà per tancar aquest concert especial de primavera.

Més actuacions

Entre els actes commemoratius dels 25 anys de l'Agrupació Musical de Ciutadella, aquesta ha previst dos concerts especials més, que coincidiran amb els que tradicionalment fan a l'estiu i per Nadal, i que seran els dies 26 i 27 de juliol, i cap a les darreries d'any.

A més, però, el cap de setmana posterior a Santa Cecília, el 22 de novembre, l'Agrupació organitzarà una gala lírica amb orquestra i també un passacarrers amb el que visitaran les diferents entitats culturals de la ciutat, les institucions i indrets com el Geriàtric Municipal o Santa Rita, per tal d'acostar la música al més grans.

Igualment, i tot i que encara no hi ha data fixada, tenen prevista la realització d'un concert per gent major, també a l'Hospital i al Centre Sociosanitari. Des de l'Agrupació, el seu president, Silve Soler, destaca la importància d'haver creat les bandes Infantil i Juvenil, ja que és una fórmula instructiva per als joves que han de ser el futur de la Banda Municipal.