Es Freginal. Presentació del programa Maó + Flors. - Javier

TW
0

Maó + Flors arriba a la cinquena edició amb la il·lusió de fer viure novament la descoberta d'una nova visió d'espais propis dels que tornar-se a enamorar. Onze floristes estan treballant en les últimes setmanes per ocupar aquests espais amb idees i flors que despertaran, un cop més, múltiples sensacions. Aquest és el punt d'arrancada però Maó + Flors, tot i veure's minvat en pressupost i intervencions, ofereix més fins arribar a la festa amb que s'ha convertit. Exposicions de fotografia, pintura i artesania, música, ball, sortida de gegants i més de 50 mostradors decorats amb motius florals, formen part del menú.

Novetats, poques enguany. Dos espais nous, el pont de Sant Roc i la farmàcia Mir de s'Arraval; i una bicicleta elèctrica, que a l'estiu serà al port, i que farà el recorregut amb el tren turístic també gratuït per a tothom, són les més destacades per la Regidora de Cultura Elisa Mus. El pressupost, explicà, s'ha reduït de 26.000 euros a 9.000 euros, la dotació als floristes ha minvat dels 600 als 400 euros i el servei de guarda dels espais del que gaudien s'ha reduït notablement.

Així i tot A. B. Tramuntana exposarà els seus bonsais a la sala de l'Ajuntament de Maó; Mans Unides, com ho feu l'any passat, omplirà de fantasia el carreró de ses Monges; la Floresteria Girasol ocuparà, per primera vegada, l'interior del Pont de Sant Roc; Floresteria Ramells promet volar ben alt a la farmàcia Mir; l'Hortícola Balear decora la casa modernista que es coneix ara com a Contemporània; Bouquets Beni recrea la part més rústica a la Residència Geriàtrica; Es Ficus s'ocupa de la Casa Sapiña; Es Bonsais celebra l'espai de Can Victori; Ikebana s'inspira per segona vegada consecutiva en la Delegació des Governador i Es Bosc haurà de sorprendre al públic a l'entrada del Claustre del Carme des de la plaça Miranda.

Es repetirà també l'experiència nova de l'any passat de la Passejada de Capells dissabte a les 12 hores. La plaça Constitució s'omplirà de cap a cap de patchwork que tothom podrà experimentar.La Banda de Música de Maó sortirà dissabte, a les 12 hores, i els gegants diumenge a partir de les 18.30 hores. Al Claustre del Carme un hi pot des de dinar fins a quedar-s'hi a ballar música dels anys 60 i 70 a partir de les 19 hores. La part més dolça la posen les pastisseries; els llibres de les botigues també es perfumen de flors com els més de 50 mostradors de tota la ciutat.