Centenari. Tenia 101 anys - Arxiu

TW
0

Francisco Bosch Bosch, conegut com Siscu de s'Alzinar, morí ahir a Ciutadella a l'edat de 101 anys. Nascut el 1911 al lloc de Son Mascaró, era germà de l'amo en Pau d'Algaiarens, l'avi dels dos caixers pagesos de les festes de Sant Joan d'aquest bienni.

De fet, l'amo en Siscu era membre d'una família que no es pot deslligar de la pagesia ni de la festa de Ciutadella. Criat a una família de cavallers, Siscu Bosch sortí per primera vegada a la qualcada amb només 11 anys. Cada any participà com a genet fins que complí els 50 anys.

El centenari era, amb dret propi, el degà dels cavallers de Sant Joan, en ser el genet de més edat que havia participat a la qualcada. Precisament, tot i ser centenari, Siscu Bosch no es perdia per res Sant Joan i molts dels cavallers el saludaven a l'entorn del carrer Maria Auxiliadora, on residia, com a gest de deferència i respecte cap el cavaller viu de més edat.

Siscu Bosch, home arrelat a les tradicions del camp i gran aficionat als cavalls, va fer de pagès a Son Gràcies i a s'Alzinar, sense comptar els anys de missatge en els llocs on van ser els seus progenitors.

És el pare de na Tònia, casada amb José Genestar, i té dos néts. El funeral es celebrarà avui a les 18 hores a la Catedral. Descansi en pau.