ES Mercadal. A partir d’ara només es celebrarà la beguda de l’Ajuntament, on es repartirà també l’aluda - P.A.E. M.

TW
0

a Junta de Protocols de les festes de Sant Martí des Mercadal es va reunir el passat dissabte per analitzar el funcionament de les festes majors des Mercadal en tot el que fa referència a la qualcada. Es va acordar demanar dos possibles canvis en dos punts concrets que es debatran, si cal, i s'aprovaran al proper plenari ordinari d'aquest mes.

En primer lloc es va proposar eliminar la beguda del dissabte de festes després de la celebració de les completes a Ca Ses Monges. Tradicionalment aquesta beguda l'oferia l'església, tot i que darrerament la pagava l'Ajuntament des Mercadal. El fet que l'antic convent ara s'hagi convertit en Geriàtric Municipal i que els interns ja se n'haurien anat a dormir quan la comitiva arribés, ha fet prendre la decisió d'anul·lar aquest acte.

Així idò els caixers, cavallers i autoritats es quedarien a la beguda de la sala de plens de l'Ajuntament i es mantindrà l'entrega de l'aluda de confits que aportarà el representant de l'Església.

Tot i que la decisió es considera encertada, en el record queden ben vius els moments de serenor i descans al pati de Ca ses Monges, com es coneix i on es degustava la llimonada natural i la coca amb xocolata que tots aquests anys han ofert amablement la cuinera del Geriàtric i unes voluntàries del poble. A totes elles la Junta de Protocols els mostra el més sincer agraïment.

En segon lloc, es decideix canviar la referència que es fa en els protocols al representant de l'Església. Fins ara s'emprava la forma "sa capellana" i ara constarà com a "caixer capellà" (denominat tradicionalment "capellana"), tot i que serà permès que s'emprin les dues expressions.

Es van tractar altres temes i se'n van anar a dinar.