Acte. Celebrat a Barcelona va comptar amb la presència de Gemma Mengual i va servir per presentar en Xop, del qual hi ha diferents versions, com la que surt practicant natació sincronitzada - A.M.

TW
0

En Xop, la mascota que representa els Mundials de Natació de Barcelona 2013, va ser presentat en societat ahir matí a l'Ajuntament de la Ciutat Comtal, amb la presència del seu autor, el dissenyador gràfic ferrerienc Albert Mir, juntament amb una de les cares d'aquesta competició, l'exnedadora Gemma Mengual, i els presidents de les federacions de natació catalana (FCN) i espanyola (RFEN), Enric Bertran i Fernando Carpena, a més de la regidora d'Esports de Barcelona, Maite Fandos.

En Xop va tenir molt bona acceptació, segurament perquè, com va dir la representant municipal "és una mascota molt gaudiniana, molt barcelonina i mediterrània que transmet molt bé els valors de l'esport, especialment entre els més petits".

L'acte va fer especial il·lusió a l'autor d'en Xop, per a qui "ha estat molt divertit veure com el meu disseny ha pres vida, veure'l en gros". I és que la mascota té unes mides considerables, "uns dos metres d'alçada per un i mig de diàmetre", explicava el propi Albert Mir.

El disseny

En Xop ha estat la imatge guanyadora d'un concurs en el que s'hi han presentat més de 200 obres. Alhora de concebre la seva proposta, i davant el requisit de que havia de representar un element aquàtic, el dissenyador menorquí va provar de cercar un animal que "hi tingués relació i a la vegada estés vinculat amb Barcelona".

Finalment, però, va optar per l'essència de l'aigua, un gota, que va vestir "amb una pell" al més pur estil Gaudí, "una gota forrada de rajoles trencadisses".

Però no només això. Al mateix temps, Mir va mirar de donar un aire modern, cercant les influències de l'arquitectura més novedosa que es pot veure a la capital catalana, com pot ser la torre Agbar, amb els seus vitralls de colors. D'aquí que en Xop presenti també aquest "aspecte vidriós en el que s'hi reflecteix el blau de la mar", detallava el seu creador.

Així, la proposta menorquina passa del paper a la realitat, començant ara la seva existència com a representant oficial dels Mundials de Natació que es celebraran l'any que ve a Barcelona, un autèntic luxe per al dissenyador de Ferreries.