Presentació. Loli Ametller, policia tutor des Mercadal, explicant el programa educatiu - Gemma Andreu

TW
0

Ahir van començar les classes teòriques i avui tindrà lloc la part pràctica en plena plaça Pare Camps. Són les jornades d'educació vial que l'Ajuntament des Mercadal ha programat juntament amb Loli Ametller, la policia tutor del poble. Una activitat educativa adreçada als alumnes de 5è i 6è de les escoles CP Mare de Déu del Toro i CP Fornells, amb la intenció, explica el batlle Francesc Ametller, de "conscienciar els alumnes i ampliar els seus coneixements en temes de seguretat i responsabilitat".

Tots els infants són vianants i en algun moment conductors de bicicletes o passatgers d'algun vehicle a motor, és per açò que cal recordar-los els perills que es corren, i els drets i les obligacions que els pertanyen com a usuaris de la via pública.

En total, en aquestes jornades d'educació vial hi participen 59 alumnes des Mercadal i 7 de Fornells.

Policia tutor
Loli Ametller Pons, policia tutor del municipi és l'encarregada de les classes d'educació vial i ahir va estar amb els alumnes encetant les jornades amb les classes teòriques pertinents.

El programa inclou una explicació general de la funció de la policia local i també del policia tutor, explicant les tasques de prevenció, informació i assistència que desenvolupen amb els ciutadans.

Relacionat directament amb el que a ells els afecte, els alumnes escolten amb atenció les obligacions que tenen i les precaucions que han de prendre quan circulen pel carrer, ja sigui a peu, en bici, o com a passatgers de cotxes, tenint en compte coses com la senyalització de les maniobres, anar alerta quan passen davant de cotxeries o respectar els passos de vianants.

Les senyals de trànsit són un altre dels gruixos del temari, descobrint les famílies de prohibició, de perill, d'informació i d'obligació.

Avui es realitza la part més divertida i amb la que els alumnes posen en pràctica tot el que han après. S'ha adequat un petit circuit de karts a la plaça Pare Camps i des de les 9 hores fins a les 13.30, els infants seran els protagonistes del seu propi aprenentatge.