TW
0

Aquesta setmana s'ha constituït el comitè tècnic de la Comissió Assessora per al seguiment de la candidatura dels béns arqueològics de l'època talaiòtica de Menorca com a Patrimoni de la Humanitat, un organisme que està format per la tècnica Carmen Lara, la científica Margarita Orfila i, en representació del Museu de Menorca, el seu director Lluís Plantalamor. Totes aquestes persones han estat escollides des de la conselleria insular de Cultura, Patrimoni i Educació. Carmen Lara pertany al departament de Cultura, Patrimoni i Educació, mentre que Margarita Orfila és catedràtica d'Arqueologia de l'Època Prehistòrica i Antiga i actualment és professora d'Arqueologia a la Universitat de Granada.

La funció d'aquest grup és l'elaboració, junt amb el Servei de Patrimoni Històric, de la documentació necessària per a presentar la candidatura de Menorca davant l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO).
La Comissió Assessora també està integrada pel ple, el qual està format per la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, el seu director insular, així com un representant dels departaments de Turisme; Economia, Medi Ambient i Caça; Mobilitat i Projectes;
Ordenació del Territori; i un de cada un dels grups polítics amb representació al Consell. També hi ha un representant de cada un dels ajuntaments de l'Illa, del Servei de Patrimoni Històric, dels tècnics del comitè tècnic, de la UIB vinculat a la investigació arqueològica i de l'Institut Menorquí d'Estudis. Igualment, en formen part el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, el director del Museu Municipal de Ciutadella, el director del Museu de Menorca, un representant de l'Associació Amics del Museu de Menorca, de la secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Balears, de l'Associació Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella, del GOB, de l'associació Amics de l'Illa de l'Hospital, de l'Ateneu de Maó, de l'Església Catòlica, de l'Associació Hotelera de Menorca i un més del món educatiu.

La funció del ple és coordinar i fomentar les actuacions encaminades a la sensibilització de la societat sobre la importància d'aquesta candidatura, participar en l'elaboració de la documentació i assessorar.