retorn. El disc de Muñoz, Juanico i Xuclà estarà a la venda en uns dies - menaix a truà

TW
0

El grup Menaix a Truà torna després d'un temps de silenci, i ho fa amb "Guia de petits senyals", el seu nou disc que es presenta demà al Teatre Municipal Es Quarter de Petra, a Mallorca. Un concert que, en la segona part, comptarà amb la participació de la Banda de Música local, on s'interpretaran quatre temes de manera conjunta gràcies als arranjaments fets per Xuclà.

La tornada als escenaris de Menaix a Truà continuarà amb el segon concert, aquesta vegada a Menorca. Serà el 20 de juliol al Claustre del Seminari, junt amb part de la Banda de l'Agrupació Musical de Ciutadella, emmarcat dins del XL Festival de Música d'Estiu de Joventuts Musicals de Ciutadella.

Temes propis
El conjunt format per Cris Juanico, Juanjo Muñoz i Toni Xuclà reapareix amb un nou treball sota el braç, el cinquè, un CD que inclou una dotzena de cançons de creació pròpia en la línia acústica del grup. Són unes melodies i unes interpretacions molt cuidades, que serveixen per parlar de temes com l'amor, la franquesa i el desig. També hi té lloc l'actualitat social que impregna la vida quotidiana i que, enmig dels aires mediterranis de la proposta que fa Menaix a Truà, fan referència a esdeveniments com el 15M viscut a Barcelona, a la cançó "Plaça Catalunya"; o a les relacions personals a través de la xarxa, amb el tema "Amors de pantalla".

El disc inclou altres composicions, com "Ull amb ull", "Ara sé", "Una bona nit", "No em deixis sol" amb Toni Xuclà estrenant-se com a cantant, o "Algun lloc sota els arbres", la peça instrumental del CD. Entre el repertori només hi figura una versió de "El vent ens portarà" del grup francès Noir Désir.

Com explica Cris Juanico, el cinquè disc del grup ha estat també una incursió en el món del mecenatge o 'crowdfunding' per internet. Ha estat a través de la plataforma Verkami, a través de la qual es cerquen patrocinadors o mecenes de manera anticipada. La proposta de Menaix a Truà ha aconseguit ja 6.490 euros, quan encara hi falten 4 dies perquè finalitzi el termini per a adhesions.