Història. La torre de defensa va ser construïda al segle XVIII. A les imatges, moments de la reapertura oficial, amb la presència de representants del Consell i els batles de Sant Lluís i Es Castell. - Javier

TW
0

La Torre de Son Ganxo, ubicada a la urbanització de Punta Prima,
està, des d'ahir, un altre cop disponible com a casa de colònies que havia interromput el seu servei a l'any 2008 per la necessitat d'una restauració que va finalitzar fa un any però que per diversos tràmits i gestions no s'ha pogut oferir al públic fins ara. Dia 15 de juny està prevista l'arribada d'un grup de joves que podran gaudir de l'estada en una torre del segle XVIII que disposa de tres plantes, amb cuina, cambra de bany, menjador i una terrassa amb esplèndides vistes a la mar i a l'Illa de l'Aire.

Per la reinauguració es va comptar amb la presència de cinc persones abillades com a soldats d'època, dels Regiments Princesa i Soria, provinents del Consorci del Museu Militar del que forma part el Consell insular qui gestiona la Casa de Colònies a través d'Injove. El Capità Javier Girona va explicar que els fusellers realitzarien una salva de canó per tal de celebrar l'obertura de la Torre. La Consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz i la seva predecessora, Noemí Gomila, van ser les encarregades de fer foc al canó. Canó que havia arribat fins a Punta Prima gràcies a la gentilesa d'Antonio Dinclar que s'havia prestat a portar-lo des de Sant Felip. Entre altres, també van ser-hi presents l'arquitecte, Guillem Coll i el constructor Conrado Coll que s'encarregaren en el seu moment de la rehabilitació.

Herráiz, acompanyada del batle de Sant Lluís, Cristóbal Coll, va donar per inaugurada l'obertura de la Torre de Son Ganxo com a Casa de Colònies destacant que "poden semblar petites coses, però són importants" i agraint a tots els tècnics els esforços.

Com a Casa de Colònies la Torre de Son Ganxo està oberta a tothom que vulgui ocupar-la. Disposa de 15 places i les reserves es realitzen a través d'Injove, bé des de la pàgina web o de forma presencial a l'Avinguda Josep Maria Quadrado número 13 de Maó. Es paga un preu per nit de 150 euros entre octubre i maig i de 202,50 euros de juny a setembre. Per les festes de Nadal els preus són especials, de 350 euros per les tres nits compreses entre el 22 i 25 de desembre, i de 500 euros per les tres nits compreses entre el 29 de desembre i l'1 de gener.

La Torre de Defensa, construïda entre 1785 i 1787, es va concebre com enclavament defensiu davant de possibles atacs marítims.