Festers. Enguany només es podran veure tres d’aquests foguerons pels carrers de Ciutadella - Arxiu

TW
0

El batle de Ciutadella, José María de Sintas, confessava ahir estar "sorprès" per les dades avançades ahir per aquest diari sobre el nombre de peticions registrades a l'Ajuntament per organitzar festers per Sant Joan. Només tres sol·licituds, en comparació als 27 festers que hi havia l'any passat.

"No m'esperava una baixada tan gran", afirma. El batle admet que aquest gran descens segurament està provocat per la nova ordenança reguladora de Sant Joan, que obliga a qui vulgui organitzar un fester a dipositar 300 euros a l'Ajuntament, quantitat que serà retornada sempre que no es malmeti el carrer.

"M'ha sorprès que la gent no vulgui posar aquesta quantitat sabent que després la recuperaran si no hi ha infraccions. Tal vegada no hem explicat prou bé aquesta normativa", assegura De Sintas.

Sobre la possibilitat d'emprendre alguna acció per a intentar que el nombre de festers sigui major, el batle ho descarta. "Hi ha una ordenança aprovada i publicada, i ara no farem canvis per a intentar guanyar deu o dotze festers", diu De Sintas.

El dirigent popular creu que s'ha d'esperar a veure com funciona la normativa, deixar passar les festes "i després, els mesos de juliol i agost revisar com ha anat. Segur que no serà una normativa perfecta, és evident, i després serà el moment d'analitzar amb totes les parts interessades quines millores es poden introduir. Aquest és un text molt obert, que no cerca res més que recuperar el sentit original de les nostres festes".