Processó. Quan faltaven cinc minuts per les vuit i mitja sortiren els fillets de l’església de Maria Auxiliadora, i juntament amb la imatge de la Verge, recorreren els carrers de Ciutadella. Més tard, al bar de Calós, sonaren les notes del primer Jaleo - Cris

TW
0

A les vuit del fosquet, dues filletes amb el vestit de la seva primera comunió passejaven per Ses Voltes amb la seva família. Anaven cap a l'església de Maria Auxiliadora, intentant no trepitjar les basses del terra.

Fins al darrer moment, no estaven segures si enguany sortiria la processó que honora la patrona de Ciutadella. A les set del capvespre una bona ruixada havia deixat la ciutat ben banyada, i ningú no tenia massa clar si la imatge de la Verge sortiria de l'església.

Finalment, el temps s'aclarí, i la processó desfilà pels carrers més cèntrics de la ciutat.

Amb els actes d'ahir, els ciutadellencs i ciutadellenques reteren homenatge a qui és la seva patrona, més enllà que a la ciutat es recordi sobretot Sant Joan, per les festes, i Sant Antoni, per ser la festa més institucional. La solemnitat de la festivitat es visqué el fosquet.

Primer, amb l'eucaristia presidida pel bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls a l'església de Maria Auxiliadora, i participada pels capellans de Ciutadella i per una gran quantitat de fidels que seguiren de peus l'ofici religiós. A fora, al carrer de Sant Joan Bosco, un gran nombre de persones esperaven ja la sortida de la processó.

Algunes finestres estaven engalanades amb imatges de Maria Auxiliadora, i per demostrar que el temps definitivament respectava la processó, la punta més alta de la façana del temple estava il·luminada pel sol.

Quan faltaven cinc minuts per les vuit i mitja, sortiren de l'església els fillets i filletes que enguany han fet la seva primera comunió. En total, foren setanta, amb majoria de filletes, els qui participaren a la processó. Uns deu minuts més tard la imatge de Maria Auxiliadora, portada a espatlles per quatre salesians, es mostrava als presents, i enfilava el camí pels carrers més cèntrics de la ciutat.

"Quedaran amb els baixos del vestit ben banyats", deia una senyora en veure passar les filletes vestides majoritàriament de blanc. Tenia raó, el recorregut estava ple de petites basses, que els membres de la processó esquivaven com podien.

Una vegada acabada la processó, Ciutadella s'avançava unes setmanes i escoltava el primer jaleo. Davant del bar de Calós, Inventari interpretava les notes de la música que, d'aquí 19 dies, ompliran la plaça des Born quan el caixer senyor, al galop, faci esclatar la festa.